Mooi en veerkrachtig: hoe de woestijnroos te kweken

 Mooi en veerkrachtig: hoe de woestijnroos te kweken

Brandon Miller

  Inheems in Afrika en verschillende landen op het Arabisch schiereiland, kan de woestijnroos vier meter hoog worden, maar het zijn de kleinere variëteiten die de wereldmarkt veroveren - en vooral de aandacht trekken van degenen die bonsais kweken.

  Vanwege haar langzame groei kan ze meer dan $1.000,00 kosten! Wie de bloem echter wil kweken, kan jonge takken kopen of ze uit zaad planten.

  Zie ook: 43 eenvoudige en gezellige babykamers

  Kies hiervoor een plastic pot, leg wat stenen op de bodem en vul deze met een mengsel van 70% tuinzand, 20% aarde en 10% gemalen houtskool. De zaden moeten 10 cm uit elkaar liggen en allemaal plat.

  Zie ook: Alles wat je moet weten over badkamervloeren

  Dek de pot af met een doorzichtige plastic zak en zet de zaailing op een zonnige plek.

  Zie ook

  • Soorten bloemen: 47 foto's om je tuin en je huis te versieren!
  • Hoe je rozen in pot langer in leven kunt houden

  Na 10 dagen beginnen de zaden te ontkiemen en wanneer ze 5 of 6 paar blaadjes hebben, kun je ze overzetten in individuele potten. Vanaf hier moet de bloem minstens 4 uur op een zonnige plek staan - om goed te bloeien.

  Bereid de pot voor met luchtig substraat, want overtollig water in de wortels is de belangrijkste factor voor het afsterven van deze planten. Richt je op een mengsel van 50% grof tuinzand, 20% aarde, 20% vermalen dennenschors en de resterende 10% mest.

  Om een dikke en kronkelige stengel te krijgen, moet je dezelfde techniek gebruiken als voor Bonsai periodiek. Verplanten, de wortels en de bovenste scheuten afknippen zijn enkele van de zorg die nodig is om het verschijnen van schimmel te voorkomen.

  Haal om de twee jaar de wortelkluit voorzichtig uit de pot en voeg drie vingers substraat toe en zet hem terug op zijn plaats. Dit zal het oppervlak van de grond opnemen, een paar centimeter boven de rand, dat zal worden verwijderd tijdens het water geven, waardoor de wortels beetje bij beetje bloot komen te liggen.

  Deze techniek, die "wortel rooien" wordt genoemd, helpt om de plant er sculptureler uit te laten zien. Maar wees voorzichtig met het sap! Het wordt door Afrikaanse stammen gebruikt als jachtgif, omdat het zo giftig is.

  Als je niet op zoek bent naar een bewerkelijk project, is het ideaal om jonge zaailingen met goed gevormde stengels te kopen en ze op natuurlijke wijze te laten groeien.

  *Via Mijn planten

  6 zwarte vetplanten voor de goths van dienst
 • Tuinen en groentetuinen Wat is Urban Jungle en hoe kun je het thuis doen?
 • Tuinen en groenten 5 eenvoudige ideeën om je kamer in te richten met planten
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.