Kleine badkamer: 3 oplossingen om de ruimte te vergroten en te optimaliseren

 Kleine badkamer: 3 oplossingen om de ruimte te vergroten en te optimaliseren

Brandon Miller

  Kleine flats komen steeds vaker voor, vooral in grote steden, waar het optimaal benutten van elke beschikbare vierkante meter niet langer een optie is, maar een noodzaak.

  Met de explosie van 30, 20 en zelfs ongelofelijke studio's van 10 vierkante meter op de markt, groeit de behoefte aan architecturale en decoratieve projecten en oplossingen die beter gebruik maken van de ruimte en die elke centimeter van de ruimte opwaarderen.

  O badkamer is meestal een van de meest geperste kamers in de plattegrond van deze woningen, omdat het iets groter is dan een toilet (zelfs met een douche), maar veel kleiner dan de droombadkamers. Is het mogelijk om dit gevoel te verbeteren?

  A Fani metalen en accessoires gelooft dat en verzamelt daarom hieronder drie tips om de ruimte in kleine badkamers te optimaliseren met de hulp van de kunstenaar en binnenhuisarchitect, Analu Guimarães.

  Zie ook: Leer hoe je een roestvrijstalen afzuigkap schoonmaakt

  Verlichting voor kleine badkamers

  De grootte van een kamer is natuurlijk de belangrijkste factor in de waargenomen "krapheid" van een kamer, maar het is niet de enige. Slecht verlichte badkamers zullen zeker kleiner lijken dan ze zijn.

  Omdat ze op een badkamer lijken, hebben ze meestal geen ramen die voor natuurlijk licht kunnen zorgen. Als dit het geval is, is de tip van de specialisten om goed te letten op de type verlichting .

  "Ik specificeer meestal LED-schijnwerpers voor kleine badkamers, omdat ze niet alleen een zeer interessante kosten-batenverhouding bieden, maar ook zeer slank zijn en een homogenere verlichting bieden," legt Analu uit.

  "Als er geen ramen zijn, raad ik een meer decoratieve en landschappelijke verlichting in dit type badkamer niet aan. Om het gezicht goed te verlichten, kun je het beste het volgende gebruiken armaturen rond of aan de zijkanten van de spiegel toenemende nauwkeurigheid," voegt hij eraan toe.

  Zie ook: Salontafel verandert in enkele seconden in een eettafel 6 kleine badkamers met witte tegels
 • Omgeving 10 mythen en waarheden over de badkamer
 • Welzijn 5 Feng Shui tips om toe te passen in de badkamer
 • Badkamerspiegel

  Wie zei dat? badkamerspiegel Variëren in grootte, vorm en zelfs de kleuren van de spiegels is een interessant voorstel om de inrichting van kleine badkamers dynamischer en vloeiender te maken.

  "Composities met verschillende soorten spiegels zijn erg leuk in dit type badkamer, die ook gedurfdere voorstellen accepteert, zoals het spiegelen van de douchecabine van vloer tot plafond. Spiegels vergroten het gevoel van ruimtelijkheid en dat is erg welkom in deze en andere kleine omgevingen," zegt de ontwerper.

  Accessoires

  Accessoires mogen in geen enkele badkamer ontbreken, maar in de kleine badkamer realiseren we ons hoe waardevol ze kunnen zijn, vooral als ze worden aangepast aan meer dynamische en praktische toepassingen krijgen om ruimtegebrek tegen te gaan.

  "De muren van een kleine badkamer zijn erg vol, dus het zal niet altijd mogelijk zijn om meerdere handdoekrekken te installeren. Je kunt de werkblad voorzijde om een staafmodel te installeren voor hand- of gezichtshanddoeken of, als je toch liever aan de muur hangt, kun je een model hanger in plaats van een staaf of hoepel", illustreert Analu.

  "Hetzelfde geldt voor de papierbak: als er geen ruimte is om hem aan de muur te bevestigen, verwerk hem dan in een Nis aan de onderkant van het werkblad is een discrete maar zeer elegante oplossing," voegt de ontwerper toe.

  Onvergetelijke badkamers: 4 manieren om de ruimte eruit te laten springen
 • Omgeving Tips voor een badkamer in rustieke stijl
 • Architectuur en Bouw 6 tips om het juiste glas te kiezen voor je badkamerdouche
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.