Welk materiaal moet ik gebruiken voor de afscheiding tussen de keuken en de serviceruimte?

 Welk materiaal moet ik gebruiken voor de afscheiding tussen de keuken en de serviceruimte?

Brandon Miller

    Mijn keuken is klein, maar ik wil hem afscheiden van de dienstruimte. Ik dacht eraan om een lage scheidingswand naast het fornuis te plaatsen. Kan ik die van hout maken en met tegels bedekken? Tereza Rosa dos Santos

    Geen sprake van! Omdat hout brandbaar is, mag het niet in de buurt van het apparaat worden geplaatst. Naast het risico van brand door hitte, zou de vochtigheid van de stoom die uit de oven komt de scheidingswand beschadigen, zelfs als deze bekleed is. Een oplossing zou zijn om een halve muur te maken van dun metselwerk van 9 cm dik (Galhardo Empreiteira, R$ 60 de m²). Als optie stelt de architect Silvia Scali, uit Itatiba, SP, een structuur voor vangipsplaat (7 cm dik, Overhouser, R$ 110,11 per m²) - dit systeem maakt het volgens Solange Olimpio, productcoördinator bij Placo, mogelijk om oppervlakken met een goede thermische weerstand te maken. In beide gevallen is het aanbrengen van tegels toegestaan. Een beetje anders, maar even veilig, is Silvia's andere voorstel: "Een hoog paneel van gehard glas, een materiaal dat bestand is tegen temperaturen van meer dan 100 °C.Een stuk van 1 x 2,50 m, 8 mm dik, kost 465 R$ bij Pronto Socorro do Vidro.

    Brandon Miller

    Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.