10 manieren om Feng Shui toe te passen in de keuken

 10 manieren om Feng Shui toe te passen in de keuken

Brandon Miller

  O Feng Shui is een oude praktijk, maar wel een die de laatste decennia populair is geworden in het westerse interieurontwerp. keuken Volgens de filosofie is dit een van de belangrijkste onderdelen van je woning.

  Het is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt en gezellig samen bent, dus je moet er evenveel zorg en aandacht aan besteden als aan de rest van de inrichting van je huis.

  Door Feng Shui in deze ruimte toe te passen, krijg je gegarandeerd een keuken die je levenskwaliteit verbetert en die ideaal is voor jou. We hebben hier de beste ideeën verzameld om dit te doen:

  Overweeg het gebruik van een Feng Shui kleurenpalet

  Omdat de keuken een multifunctionele ruimte is geworden, ontworpen voor zowel wonen als koken, is kleurkeuze nog nooit zo belangrijk geweest. De ruimte wordt vertegenwoordigd door de vuurelement Vermijd het gebruik van rood en oranje, omdat dit de energie van de ruimte uit balans kan brengen.

  Neem een standpunt in neutraal Je kunt kiezen uit verschillende tinten: ivoor, grijsbeige, aardetinten, enzovoort.

  Zie ook: Porseleinen borden beschilderen

  Investeer in metalen elementen

  Volgens de Feng Shui filosofie bevordert het element metaal kalmte, helder denken en een grotere productiviteit. A backsplash van metaal is de beste manier om dit te combineren met interieurdesign.

  Vind een plek voor alles

  O opslag Efficiëntie moet een prioriteit zijn bij het plannen en organiseren van een keuken - niemand wil tenslotte een rommelige ruimte.

  Nu deze ruimte steeds meer onder druk komt te staan om verschillende cruciale functies te vervullen, zoals dineren met het gezin, ontspannen, werken en entertainen, zijn een goede indeling en de juiste opbergruimte belangrijker dan ooit.

  Volgens de principes van Feng Shui moet alles zijn eigen plek hebben. keukenkasten moeten tot aan het plafond worden geïnstalleerd om te voorkomen dat slechte chi wordt ingesloten.

  Feng Shui: is de spiegel op de toegangsdeur goed?
 • Privétuinen en tuinen: hoe je Feng Shui in je tuin kunt integreren
 • Mijn Feng Shui Huis van de Liefde: creëer romantischere slaapkamers
 • Kies kastdeuren met een glazen voorkant

  Voeg toe glazen deuren aan de kasten is een idee dat je niet alleen zal aanmoedigen om je keuken georganiseerd te houden, maar ook zal dienen om de positieve chi in je huis te verbeteren. En je kunt zelfs investeren in een ander ontwerp voor het element, zoals een decoratief geribbeld glas dat opvalt in de kamer.

  Dit model is van binnenuit verlicht en reflecteert en breekt zelfs, waardoor het 's nachts schittert en voor extra sfeer zorgt.

  Zorg voor voldoende verlichting

  Naast de hoofdfunctie heeft de verlichting Keukens hebben over het algemeen taak-, sfeer- en sfeerverlichting nodig.

  Taakverlichting is het meest praktisch en dekt zware werkzones zoals de voorbereidingsruimte, het kookgedeelte en de gootsteen; sfeerverlichting creëert verschillende sferen; en aantrekkelijke verlichting kan gewoon een beetje persoonlijkheid introduceren.

  Zie ook: Hoe pinda's in potten kweken

  Het is ook de moeite waard om na te denken over hoeveel natuurlijk licht je kamer ontvangt.

  Houd alles schoon en vrij van rommel

  A schoonmaken is een transformatief hulpmiddel om positieve chi te verhogen en wordt veel onderwezen in de principes van Feng Shui.

  Een andere belangrijke taak is de hygiëne van fornuizen Als je dit elke dag doet, voorkom je dat negatieve energie zich ophoopt in je ruimte.

  Plaats de pan in de kookstand

  Omdat het fornuis je carrière en rijkdom vertegenwoordigt, moet je positie extra aandacht krijgen. Volgens de filosofie moet je de deur kunnen zien terwijl je op het fornuis kookt, maar zonder in het verlengde ervan te staan.

  Hierdoor heb je controle over je eigen carrière en zie je kansen, mensen en energieën die op je pad komen.

  Als het niet mogelijk is om de positie van je fornuis te veranderen, kun je een spiegel toevoegen op een plek waar je de deur achter je kunt zien. Een spiegelende achterwand werkt ook.

  Welvaart aantrekken met hout

  In Feng Shui is de hout Trekt voorspoed aan en staat erom bekend dat het de familiebanden versterkt en jou en de mensen die in je huis wonen geaard houdt.

  Binnen het interieurontwerp zijn houten keukenkastideeën niets nieuws - ze zijn al jaren een populaire keuze door hun tijdloze uitstraling, om nog maar te zwijgen van het feit dat het een duurzaam materiaal is.

  Kweek je eigen kruidentuin

  Kruiden kweken Binnen is een beproefde manier om positieve chi over te brengen die de omgeving gezond en levendig houdt. Daarnaast hebben kruiden de kracht om je maaltijden te transformeren, smaak toe te voegen aan gerechten en therapeutische eigenschappen te bieden.

  Houd de gootsteen en het fornuis gescheiden

  Hoewel het praktisch lijkt, veroorzaakt het tegenover elkaar plaatsen van het aanrecht (waterelement) en het fornuis (vuurelement) conflicten in persoonlijke relaties. Voorkom dat er negatieve energie ontstaat door een eiland te plaatsen tussen het aanrecht en het fornuis.

  In een kleine keuken Een groen of bruin keukentapijt doet in dit geval wonderen.

  *Via Huizen en Tuinen

  Schoonmaak- en organisatietips voor mensen met huisdieren thuis
 • My Home 22 toepassingen van waterstofperoxide in huis
 • Mijn huis doe het zelf: junifeest thuis
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.