10 soorten hortensia's voor je tuin

 10 soorten hortensia's voor je tuin

Brandon Miller

  Deze variëteiten van hortensia's zijn de beste op het gebied van kweekgemak, bloei en grootte in halfschaduw. In de nazomer zorgen ze voor weelderig gebladerte en enorme bloemen. Veel van deze planten ondergaan kleurmutaties wanneer de seizoenen veranderen en produceren uitstekende snijbloemen.

  De beroemde vorm van de H. macrophylla - die meestal roze zijn, maar blauw kunnen zijn in bepaalde bodemomstandigheden - hebben de neiging om een reactie van liefde of haat op te wekken.

  Voor degenen die niet van de pomponvorm houden, maar toch willen leren hoe ze hortensia's moeten kweken, zijn er genoeg prachtige alternatieven, zoals de H. arborescens ivoor en de klimhortensia's met witte bloemen, die een subtielere schoonheid hebben, met verfrissende groene en crèmekleurige tinten.

  Privé: 16 soorten Zinia om de tuin te vullen met kleur
 • Privétuinen & patches: 15 soorten chrysanten in adembenemende kleuren
 • Tuinen en groenten Leer de 23 soorten dahlia's kennen
 • Hydrangea paniculata-variëteiten zijn een ander alternatief dat erg geliefd is bij hoveniers: "Als ik een bloeiende struik wil die een meter of twee hoog wordt, dan zet ik in op de Hydrangea paniculata. H. paniculata Fire Light", zegt landschapsarchitect Carolyn Gange van Turning Leaf Landscaping in Illinois, "Ik vind het prachtig hoe het vervaagt van wit naar zachtbruin."

  Een andere adembenemende optie die mijlenver afstaat van de roze pom-poms is de eikenbladhortensia ( H. quercifolia ) "Ik gebruik de eikenbladvormen altijd," zegt Carolyn.

  Zie ook: Geloof: drie verhalen die laten zien hoe het standvastig en sterk blijft

  10 prachtige hortensia variëteiten

  Wat de variëteiten van hortensia's Plant ze in het late voorjaar en verwacht dat hun bloemen de tuin opfleuren in de zomer en herfst. Als de ruimte beperkt is, zijn er ook veel compacte hortensiasoorten.

  Zie ook: Opa met vitiligo maakt poppen die eigenwaarde vergroten

  *Via Tuinieren

  20 manieren om een tuin te hebben zonder ruimte
 • Tuinen en groenten Wist je dat je chrysanten kunt gebruiken om mieren te bestrijden?
 • Tuinen en moestuinen Planten hebben is goed voor je gezondheid: lees waarom
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.