Leer hoe je de hoeveelheid vloer- en wandbekleding berekent

 Leer hoe je de hoeveelheid vloer- en wandbekleding berekent

Brandon Miller

  Denk je erover om een bouwproject uit te voeren? Houd er dan rekening mee dat de procedure voor het berekenen van de massa van de vloerbedekking essentieel is, of het nu gaat om het veilig bedienen van een ruimte of om het reserveren van delen voor toekomstig onderhoud.

  "Het schatten van de hoeveelheid bekleding gaat verder dan het kennen van de afmetingen van de kamers. Er moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de vorm van de ruimte, verliezen tijdens het zagen, en andere onvoorziene gebeurtenissen die zich tijdens de bouw kunnen voordoen", vertelt Christie Schulka, Marketing Manager bij Roca Brasil Cerámica.

  Voorkom dus hoofdpijn en grote verliezen met deze 4 eenvoudige stappen:

  Vloerbedekkingen

  Houd bij vloerprojecten rekening met de vorm van de te bedekken ruimte. Voor regelmatige oppervlakken vermenigvuldig je de lengte met de breedte om het volledige oppervlak te verkrijgen. Doe hetzelfde met het gekozen stuk voor het aanbrengen en deel het door de grootte van de vloer om de hoeveelheid te gebruiken materiaal te vinden.

  Zie ook: 9 supermoderne hutten om in te verblijven

  Voor niet-traditionele gebieden, zoals een driehoek, moet je echter meten door de lengte en breedte te vermenigvuldigen en te delen door twee. Omdat in deze gevallen het totaal aan uitsparingen of verliezen groter zal zijn, moet je voor de veiligheid 10 tot 15% opzij zetten.

  Ontdek wat er te doen is op Expo Revestir 2021
 • Sfeer Badkamerbetimmeringen: 10 kleurrijke en verschillende ideeën
 • Als je deze stap liever doet op basis van het aantal aan te schaffen dozen, deel dan de grootte van de vloer door de m² die op het product wordt aangegeven. Houd altijd rekening met een extra bedrag voor mogelijke verliezen bij het leggen, snijden of toekomstig onderhoud. De formaten tot 90x90 cm vereisen een marge van ongeveer 5 tot 10% van het te bedekken oppervlak. Voor superformaten is het ideaal om 3 tot 6 stuks te hebben.meer.

  Muurberekening

  Vermenigvuldig de breedte van elke ruimte met de hoogte van de kamer en trek de ruimtes met deuren en ramen hiervan af, aangezien deze het product niet zullen ontvangen. Vergeet het veiligheidspercentage van 5 tot 10 niet.

  Zie ook: Dit keramiek is het mooiste dat je vandaag zult zien

  In een ruimte met vier muren van 2m breed en 2,5m hoog, met een deur van 0,8 x 2m, zou de berekening zijn: 4×2 (4 muren van elk 2m breed), wat resulteert in 8m. Deze 8m worden vermenigvuldigd met de hoogte van de ruimte, 2,5m, wat een totaal geeft van 20m². Als we ten slotte de afmetingen van de deur nemen en een marge van 10% toevoegen, zou er in dit geval 20,24m² aan bekleding nodig zijn.

  De plinten in de gaten houden

  Voor plinten kun je de hoogte bepalen om te weten in hoeveel stukken een stuk kan worden gezaagd. Kies afmetingen variërend van 10 tot 15 cm voor een exacte verdeling om al het materiaal optimaal te benutten en restjes of afval te voorkomen.

  Extra zorg

  De veiligheidsmarge is uiterst belangrijk, omdat het niet alleen certificeert dat je product hebt in het geval van onvoorziene gebeurtenissen, maar ook garandeert dat er geen kleurvariatie is - aangezien het hele proces is uitgevoerd met dezelfde batch.

  Vinyl of laminaat? Bekijk de kenmerken van elk en hoe je moet kiezen
 • BBB Architecture: Als de geheime kamer zich boven het huis bevindt, hoe zou je de geluiden dan dempen?
 • Bouwproject bevordert training voor vrouwen in de civiele bouw
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.