3 belangrijke erfgoedlocaties van São Paulo in de 466-jarige geschiedenis van de hoofdstad

 3 belangrijke erfgoedlocaties van São Paulo in de 466-jarige geschiedenis van de hoofdstad

Brandon Miller

  São Paulo viert 466 jaar Tijdens de geschiedenis van de metropool heeft het Departement van Landbouw en Bevoorrading van de staat São Paulo geholpen bij de ontwikkeling van de hoofdstad, wat heeft geresulteerd in een verzameling historische, architectonische, culturele en ecologische erfgoedlocaties.

  De eigendommen die op de lijst staan van de gemeentelijke raad voor het behoud van het historisch, cultureel en ecologisch erfgoed van de stad São Paulo (Conpresp) zijn Ermírio de Moraes-gebouw in 1992; de Dokter Fernando Costa Park , beter bekend als Park Água Branca in 2004; en het architecturale complex van de Biologisch Instituut in 2014.

  Aangedreven door Videospeler wordt geladen. Afspelen Video afspelen Overslaan Achteruit Unmute Huidige tijd 0:00 / Duur -:- Geladen : 0% 0:00 Stream Type LIVE Zoeken naar live, momenteel achter live LIVE Resterende tijd - -:- 1x Afspeelsnelheid
   Hoofdstukken
   • Hoofdstukken
   Beschrijvingen
   • beschrijvingen uit , geselecteerd
   Ondertitels
   • ondertitelingsinstellingen , opent het dialoogvenster voor ondertitelingsinstellingen
   • ondertitels uit , geselecteerd
   Audiospoor
    Beeld-in-beeld Volledig scherm

    Dit is een modaal venster.

    De media konden niet worden geladen omdat de server of het netwerk faalde of omdat het formaat niet wordt ondersteund.

    Begin van dialoogvenster. Escape annuleert en sluit het venster.

    TekstkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitOpaqueSemi-Transparent TekstachtergrondkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitOpaqueSemi-TransparentTransparentOpschriftgebied AchtergrondkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitTransparentSemi-TransparentOpaque Lettergrootte50%75%100%125%150%175%200%300%400%TekstrandstijlNoneRaisedDepressedUniformDropshadowFontFamilieProportioneel schreefloosMonospace schreefloosProportioneel serifMonospace serifCasualScriptSmall Caps Alle instellingen terugzetten naar de standaardwaarden Gereed Modaal dialoogvenster sluiten

    Einde dialoogvenster.

    Advertentie

    De structuren, allen ouder dan 80 Tot op de dag van vandaag zijn ze van fundamenteel belang voor de wetenschappelijke, ecologische en agrarische vooruitgang van São Paulo en bieden ze de bevolking recreatiegebieden, zoals een park, museum en aquarium.

    Bekijk hieronder de historische gebouwen van São Paulo:

    Ermírio de Moraes-gebouw, 1923

    Het Ermírio de Moraes-gebouw, het huidige hoofdkwartier van de ministeries van Landbouw en Bevoorrading en van Toerisme, werd uitgeroepen tot historisch, sociaal en stedelijk erfgoed van de gemeente São Paulo bij Resolutie 37/92, van Conpresp. Tegelijkertijd registreerde het Gemeentelijk Secretariaat van Cultuur negen logradouros (gemeenschappelijke openbare ruimten die door de hele bevolking kunnen worden gebruikt) en 293 gebouwen in de gemeente São Paulo.Vale do Anhangabaú.

    Het gebouw, dat destijds toebehoorde aan de Votorantim Group en gelegen is op het 254 Ramos de Azevedo-plein, werd in 1923 ingewijd als het Esplanada Hotel en maakte deel uit van het architecturale complex van de centrale regio van de hoofdstad van São Paulo, waartoe ook al het Stadstheater, het Viaduto do Chá en het Glória-gebouw behoorden.

    In 2013 kocht de deelstaatregering van São Paulo het gebouw, met het voorstel om het historische centrum van de stad nieuw leven in te blazen, om er het Secretariaat van Landbouw en Bevoorrading in onder te brengen. Op dit moment zijn overblijfselen van de architectuur van het hotel te zien in de kroonluchters en de muren van de Grote Zaal, evenals de gevel van het gebouw.

    Dr. Fernando Costa Park/Waterpark, 1911

    Dr. Fernando Costa Park, beter bekend als Água Branca Park, werd uitgeroepen tot historisch, architecturaal en landschappelijk erfgoed van de stad São Paulo bij Resolutie 17/04 van Conpresp. Het park was ook uitgeroepen tot historisch, archeologisch, artistiek en toeristisch erfgoed door de Conselho de Defesa do Patrimônio Histórico, Arqueológico, Artístico e Turístico do Estado de São Paulo (Condephaat) en in 1996 bij Resolutie25/96.

    Zie ook: 12 planten voor de donkerste hoekjes van je huis

    Het Água Branca-park, gelegen aan de Francisco Matarazzo Avenue 455, werd oorspronkelijk door burgemeester Antônio da Silva Prado ontworpen om er de Praktische School voor Pomologie en Tuinbouw in onder te brengen. In 1905 werd het project opgestart. In de loop der jaren werden verschillende andere percelen, gekocht van particulieren, toegevoegd aan de oppervlakte van de school, tot deze meer dan 124 duizend m² besloeg. In 1911 werd de school gerenoveerd.De activiteiten op de site werden stopgezet.

    Van 1939 tot 1942 verwierf de staatsregering nog eens 12 duizend m², waarmee de huidige oppervlakte van het park 136 m² bedraagt. Momenteel is het park een recreatiegebied en is er het hoofdkwartier van het Instituut voor de Visserij (IP) van de minister van Landbouw. In het park bevindt zich ook het IP-aquarium, met 30 kweekkamers van de belangrijkste vissoorten met een hoge economische waarde voor de aquacultuur en de continentale visserij.

    Architectonisch complex van het Biologisch Instituut, 1927

    Het architecturale complex van het Instituto Biológico (IB), gelegen aan de Avenida Conselheiro Rodrigues Alves, Vila Mariana, omvat het hoofdgebouw, gebouwd in art-decostijl, en de bijgebouwen, zoals het IB Museum. De uiterlijke kenmerken en de vrije delen van het gebouw staan op de lijst van historisch, architecturaal, landschappelijk en ecologisch erfgoed bij Resolutie 20/14 van Conpresp en in 2002.Het ensemble symboliseert een van de belangrijkste voorbeelden van de eerste moderniteit in de architectuur van São Paulo.

    Het IB werd opgericht bij Wet 2.243 van 26 december 1927 en heette het Biologisch Instituut voor Landbouw- en Veeteeltbescherming, dat tot doel had het onderzoek uit te breiden dat in de jaren 1920 was begonnen en dat betrekking had op de plagen die de koffie aantastten op het hoogtepunt van de economische activiteit van het product voor de staat. In 1928 kondigden de media de grootsheid van de onderneming aan, waarvan het project de auteur was vanvan architect Mário Whately, introduceerde de modernste technologische innovaties.

    Zie ook: Is het mogelijk om bloemen te kweken in de herfst?

    In 1937 kreeg het alleen nog de naam Biologisch Instituut en het functioneerde op verschillende adressen in de stad São Paulo totdat alle afdelingen in de jaren 40 werden overgebracht naar het nieuwe gebouw. Het gebouw heeft zes verdiepingen, 60 meter voor, 45 meter achter en 33 meter hoog, gelegen tegenover een park van 332 duizend m², waarvan 23.900 m² voor het hoofdgebouw en accessoires.van de diensten Dierlijke Biologie en 93 duizend m² gereserveerd voor het experimentele veld Plantenbiologie.

    Op dit moment, met zijn 92 jaar, is het een referentie op het gebied van dier- en plantgezondheidsbescherming in Brazilië en daarbuiten. Het IB genereert en verspreidt wetenschappelijke en technologische kennis voor de agrarische sector in 20 laboratoria, waar tests worden uitgevoerd zoals bijvoorbeeld residuen van bestrijdingsmiddelen in voedsel en stedelijke plagen (termieten, motten en knaagdieren).

    6 gratis attracties om van de lente te genieten in de musea van São Paulo
   • Agenda routes: 11 supergoedkope tours om een weekend te genieten in SP
   • Kunst Ontdek 7 plekken in SP die het verhaal vertellen van de onafhankelijkheid van Brazilië
   • Brandon Miller

    Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.