4 slimme trucs om lawaai uit je huis te houden

 4 slimme trucs om lawaai uit je huis te houden

Brandon Miller

  Iedereen die in een grote stad woont, weet: geluidsoverlast is een grote boosdoener voor de slaap en rust in huis. Behalve dat het direct ingrijpt in het humeur van de bewoners, is het moeilijk te bestrijden omdat het lawaai uit alle hoeken kan komen: buren, drukke lanen en zelfs geluiden die zich via golven verspreiden door de lucht, het water en vaste oppervlakken.

  Als je het probleem niet oplost door simpelweg de ramen te sluiten, is het misschien tijd om na te denken over alternatieve oplossingen om het lawaai in je slaapkamer minder intens te maken en te zorgen voor een goede nachtrust. Refinery 29 heeft vier tips van experts samengesteld om ongewenste geluiden thuis te elimineren. Bekijk ze hier:

  1. investeer in akoestische isolatiegordijnen

  Het installeren van akoestische gordijnen voor de ramen is een goedkope en snelle oplossing voor het probleem. Ze zijn bedekt met lagen vinyl die het geluid beter absorberen. Er zijn verschillende modellen die de kamer ook helemaal donker maken en 100% van het echte zonlicht blokkeren, zoals die van het Amerikaanse bedrijf Eclipse , die voor een nog betere nachtrust zorgen.

  2. geïsoleerde beglazing installeren

  Dubbele of driedubbele isolerende beglazing, met een luchtlaag tussen de ruiten, vermindert de doorgang van geluid ook aanzienlijk. Hoewel beglazing in eerste instantie bedoeld is om het huis te isoleren en je te helpen besparen op je energierekening, heeft het ook als bonus dat het de geluidsoverlast vermindert.

  Zie ook: 26 ideeën om je huis te versieren met manden

  3. Sluit je ramen af

  Zie ook: Je moet houtskool in plantenpotten gaan doen

  Lawaai kan zelfs de kleinste ruimtes binnendringen. Je moet je raamkozijn opnieuw controleren op scheuren. Als er gaten zijn, kun je het vorige breeuwwerk volledig vervangen of opvullen. Dit zal het binnendringen of ontsnappen van lucht aanzienlijk verminderen en voorkomen.

  4. de coating maakt het verschil

  Dikke stenen en bakstenen houden meer geluidsgolven tegen dan bijvoorbeeld vinyl of houten materialen. Als je in een eigen huis woont, is het misschien een goed idee om de randen van het raam te vervangen.

  Zie ook:

  Akoestische isolatie in huizen: experts beantwoorden de belangrijkste vragen!
 • Huizen en flats Lawaai in een flat: hoe het te verminderen met architecturale oplossingen
 • Meubilair en accessoires Producten die lawaai buiten houden
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.