9 voorzorgsmaatregelen die je thuis moet nemen om Aedes aegypti te vermijden

 9 voorzorgsmaatregelen die je thuis moet nemen om Aedes aegypti te vermijden

Brandon Miller

  Zelfs met zoveel advies over muggenpreventie Aedes aegypti Kunnen potten met water en bromelia's broedplaatsen worden? Moet ik het zwembad afdekken? Wat moeten we doen met het waterreservoir van de airconditioner?

  Het hoofd van de afdeling Preventie en Bestrijding van Dengue van Rio Claro (SP), Katia Curado Nolasco, verduidelijkt deze twijfels en geeft aan welke maatregelen we moeten nemen om thuis haarden van de mug te voorkomen.

  Aangedreven door Videospeler wordt geladen. Afspelen Video afspelen Terugspoelen Unmute Huidige tijd 0:00 / Duur -:- Geladen : 0% Stream Type LIVE Zoeken naar live, momenteel achter live LIVE Resterende tijd - -:- 1x Afspeelsnelheid
   Hoofdstukken
   • Hoofdstukken
   Beschrijvingen
   • beschrijvingen uit , geselecteerd
   Ondertitels
   • ondertitelingsinstellingen , opent het dialoogvenster voor ondertitelingsinstellingen
   • ondertitels uit , geselecteerd
   Audiospoor
    Beeld-in-beeld Volledig scherm

    Dit is een modaal venster.

    De media konden niet worden geladen omdat de server of het netwerk faalde of omdat het formaat niet wordt ondersteund.

    Begin van dialoogvenster. Escape annuleert en sluit het venster.

    Zie ook: Wat zijn de soorten kristal voor elke kamer? TekstkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitOpaqueSemi-Transparent TekstachtergrondkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitOpaqueSemi-TransparentTransparentOpschriftgebied AchtergrondkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitTransparentSemi-TransparentOpaque Lettergrootte50%75%100%125%150%175%200%300%400%TekstrandstijlNoneRaisedDepressedUniformDropshadowFontFamilieProportioneel schreefloosMonospace schreefloosProportioneel serifMonospace serifCasualScriptSmall Caps Alle instellingen terugzetten naar de standaardwaarden Gereed Modaal dialoogvenster sluiten

    Einde dialoogvenster.

    Advertentie

    Kunnen vazen met alleen water en bloemen of waterplanten broedplaatsen worden? Is er een manier om dit te voorkomen?

    Idealiter plant je zaailingen in potten met aarde. Van sierbloemen die meestal in water staan, moet de inhoud elke dag worden ververst en moet de pot worden gewassen met een spons.

    Is het waar dat planten zoals bromelia's broedplaatsen kunnen worden?

    Bromelia's kunnen water verzamelen in hun centrale deel, in de bladeren en in de onregelmatige bloemen. Maar als het water dagelijks wordt verwijderd, worden ze geen broedplaats voor muggen.

    Is er een boom of plant die de muggen weghoudt?

    Er zijn planten die kunnen helpen om muggen weg te houden, zoals citronella en eucalyptus, maar ze voorkomen niet dat muggen mensen bereiken. Dus moeten er samen andere maatregelen worden genomen, zoals het gebruik van afweermiddelen, schermen en het elimineren van elke soort broedplaats.

    Is het nodig om zwembaden en waterspiegels af te dekken?

    Ja. Het is noodzakelijk om zwembaden te behandelen met chloor in de juiste hoeveelheid voor hun watervolume. Dek alleen af als je zeker weet dat het zeil heel goed gespannen zal zijn, zodat er geen kleine "waterplassen" ontstaan in de lengte.

    Wat moeten we doen met elektrische apparaten die water ophopen, zoals airconditioners, airconditioners en koelkasten? Zijn er nog andere apparaten waar we op moeten letten?

    In het geval van huishoudelijke apparaten moeten schalen en borden wekelijks worden verwijderd en met een spons worden gewassen voordat ze worden vervangen. Een ander belangrijk apparaat is de elektrische waterdispenser, die water kan hebben staan in het afvoerbakje voor de overtollige vloeistof die van het glas valt. Het moet ook dagelijks worden verwijderd en met een spons worden gewassen om de verspreiding van de denguevector te voorkomen.

    Welke zorg moeten we besteden aan de afvoeren in huis en buiten?

    Afvoerkanalen moeten regelmatig worden besproeid met sanitair water. Binnenafvoerkanalen kunnen worden afgedekt met rubberen pluggen van geschikte grootte als ze niet worden gebruikt. Ze moeten water laten stromen als ze worden gebruikt om ophoping van water in badkamers en andere omgevingen te voorkomen.

    Wat voor dingen hebben we thuis die regenwater kunnen ophopen?

    Bekkens, speelgoed, emmers, banden, watertanks die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet of aangesloten, blikken, bouwvaten, boten, zwembaden, flessen en andere containers.

    Op welke andere plekken in huis moeten we letten?

    Donkere plekken met containers, waar de vrouwtjesmug zich kan verstoppen en kleine plekjes met minimaal water kan vinden om haar eitjes te leggen.

    Zie ook: 19 buiten- en binnendeurmodellen

    Sommige teksten op het internet zeggen dat we water in huis moeten houden, op een gecontroleerde manier, om de haarden van de mug die verschijnen te elimineren. Op deze manier, volgens hen, zouden we voorkomen dat de mug op zoek gaat naar plaatsen waar we geen toegang toe hebben om zich voort te planten. Kunnen we dit argument vertrouwen?

    We moeten alle soorten broedplaatsen te allen tijde elimineren. We kunnen de mug ons niet laten beheersen door onze voorkeursbroedplaatsen te kiezen. We moeten "schildwachten" zijn en alle vormen van toegang voor de mug om zich voort te planten elimineren.

    Brandon Miller

    Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.