Balkon: 4 stijlen voor je groene hoek

 Balkon: 4 stijlen voor je groene hoek

Brandon Miller

  Er gaat niets boven reizen, en als je een beetje buitenlandse ervaring in huis wilt halen, bekijk dan 4 ideeën voor versier je balkon geïnspireerd door landen, met tips van landschapsarchitect Edu Bianco .

  Zie ook: Mobiele kleding: de meest Braziliaanse trend van allemaal

  1. Lang leve Mexico!

  De vazen van rustiek keramiek zijn de sterren van deze versie, doorspekt met bloemenprints in vrolijke kleuren.

  Zie ook: Stap voor stap je planten bemesten

  Wat planten betreft, maken vetplanten en cactussen het plaatje compleet. Omdat het inheemse soorten uit droge streken zijn, hopen ze water op in hun wortels - daarom hebben ze heel weinig water nodig. Voor een mooie en gemakkelijk te verzorgen tuin stelt Edu Bianco soorten voor zoals stenen roos, jade en kandelaar cactus .

  Mediterraan

  Chef-koks van dienst kunnen inzetten op een kruidentuin - hier hebben we basilicum, peterselie, tijm, rozemarijn... - en in een verrukkelijke decoratie, vol verwijzingen naar de Italië .

  Wie zegt dat je een achtertuin nodig hebt om altijd verse kruiden bij de hand te hebben? Onze platte tuin heeft rozemarijn, basilicum, oregano, munt, selderij, peterselie en tijm, maar ook verschillende soorten paprika's, zoals paarse en gele.

  Klein flatbalkon: 13 charmante ideeën
 • Tuinen en moestuinen Wat zijn de beste planten voor platte balkons?
 • Omgevingen Leer hoe je de woonkamer naar de balkonomgeving brengt
 • 3. Frans

  Hier is een romantische suggestie: tover je terras om tot een stukje Frankrijk Zorg ervoor dat je bloemen delicaat en in accessoires van Provençaalse stijl.

  Voor een romantische tuin stelt Edu bloemen voor zoals viooltjes, minirozen, lisianthus en calanchoës. Om de set extra charme te geven, plaatste de tuinarchitect bovenaan een exemplaar van de bruidssluier, een hangersoort met delicate witte bloemen.

  4. Brazuca!

  Ons land heeft ook zijn charmes! Om hulde te brengen aan de Brazilië Richt een tropische bladertuin in, zoals croton, en bestrooi het gebied met ambachtelijke vondsten.

  Deze soorten geven een tropische sfeer aan elke hoek: mozaïekplant, met weidegras, crotone, mannetjesboom en asplenium, die het allemaal goed doen in de halfschaduw, dat wil zeggen zonder direct zonlicht.

  Hoe maak je een verticale tuin in de badkamer?
 • Tuinen en groenten Babosa, de plant die een helende werking heeft en de pijn van brandwonden verlicht
 • Tuinen en groenten Ben je op reis? 4 tips om je planten gezond te houden
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.