Stap voor stap je planten bemesten

 Stap voor stap je planten bemesten

Brandon Miller

  Als je een plantenouder bent en je wilt je planten sneller zien groeien, dan weet je dat je moet leren bemesten. Bemesting kan planten namelijk een aantal voedingsstoffen en minerale zouten garanderen, die helpen bij het ontwikkelen van hun essentiële structuren en het uitvoeren van hun metabolische functies.

  Als je wilt leren hoe je moet bemesten, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen. Onthoud dat je dit het beste in de lente en zomer kunt doen, wanneer de plant in zijn natuurlijke groeifase is.

  Stap 1

  Knip dode of afstervende bladeren van je plant en verwijder ze met een scherpe schaar of snoeischaar. Wrijf de bladen tussen elke knipbeurt in met alcohol. Dit zal de plant helpen energie te sturen naar de gezondere bladeren, aangezien gele en bruine bladeren niet opnieuw groen zullen worden. Verwijder afgevallen bladeren voorzichtig van de grond voor een gelijkmatige verdeling van de vloeistof.meststof.

  Zie ook: Hoe je kristallen energie geven en reinigen Raak ongedierte van planten kwijt met deze huismiddeltjes
 • Tuinen en moestuinen Kies de ideale pot voor je plant met deze tips
 • Stap 2

  Gebruik nooit meststoffen op droge grond. Het is belangrijk dat de grond gelijkmatig vochtig is voordat u meststofvloeistof toevoegt. Geef water totdat het water uit de pot in de schotel loopt. Zorg ervoor dat u al het water dat in de schotel achterblijft weggooit nadat de pot is uitgedruppeld.

  Stap 3

  Verdun de mestvloeistof voor de helft met water, of volgens de aanwijzingen op de fles. Overbemesting kan schadelijk zijn.

  Stap 4

  Giet de meststof voorzichtig en gelijkmatig over de grond tot er water uit het drainagegat begint te druppelen.

  Extra tip:

  Als blijkt dat de grond extreem of helemaal droog is, kan je plant baat hebben bij de bodem- of weekmethode van water geven.

  Om de methode toe te passen, vul je een gootsteen met ongeveer 7 centimeter water, afhankelijk van de grootte van je plant. Zet de plant in het water zonder het schoteltje, zodat hij het water uit het onderste drainagegat kan absorberen.

  Zie ook: Wat is de ideale matras voor een goede nachtrust?

  Laat de plant 30-45 minuten rusten, of totdat je ziet dat de bovenkant van de grond een beetje vochtig wordt. Als de tijd voorbij is, laat je de gootsteen leeglopen en laat je de plant rusten. De plant moet veel zwaarder aanvoelen nadat hij wat water heeft opgenomen. Plaats de plant ten slotte terug in de schotel en zorg ervoor dat er geen stilstaand water is.

  * Via Bloomscape

  14 planten die veilig zijn voor honden en katten
 • Privétuinen en tuinieren: Stap voor stap om je tuin te beginnen
 • Tuinen en groenten Planten in de badkamer? Bekijk hoe je groen in de kamer kunt brengen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.