Cobogó: Voor een beter verlicht huis: Cobogó: 62 tips voor een beter verlicht huis

 Cobogó: Voor een beter verlicht huis: Cobogó: 62 tips voor een beter verlicht huis

Brandon Miller

  Wat is een Cobogó en waarvoor wordt het gebruikt?

  Cobogó is een soort holle baksteen gemaakt van verschillende materialen, met drie hoofdfuncties: kamers afsluiten met behoud van ventilatie en lichtinval, scheidingswanden maken en de decoratie van het huis of de flat verfraaien.

  Zie ook: Ikea lanceert vakantiebox om een reissfeer te creëren zonder het huis te verlaten

  Decoratie met cobogó

  Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, dankzij de uitgebreide installatiemogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit gips, glas, keramiek of hout, in een veelheid aan vormen en kleuren. Daarom is het gebruik van deze holle baksteen in decoratie heel eenvoudig, omdat hij verkrijgbaar is in zo veel variëteiten.

  Voordelen van het gebruik van cobogó in decoratie

  Het bouwelement is een functioneel architecturaal element dat grote voordelen met zich meebrengt, zoals de toetreding van licht en natuurlijke ventilatie in de omgeving, maar zonder de privacy uit het oog te verliezen.

  Cobogó Types

  Cement Cobogó

  Ondanks de lage kosten heeft de cobogó van beton of cement geen grote verscheidenheid aan ontwerpen en ziet hij er ruwer uit.

  MDF Cobogó

  Als je MDF cobogó gebruikt, moet je oppassen dat het niet wordt blootgesteld aan weersinvloeden en dat het niet in contact komt met water, omdat dit materiaal zo breekbaar is.

  Ontdek welk type cobogó ideaal is voor welke kamer
 • Huizen en flats Cobogós houden São Paulo's huis natuurlijk verlicht en goed geventileerd
 • Gips Cobogó

  Omdat ze weinig weerstand bieden en vatbaarder zijn voor vlekken of kromtrekken, zijn gipsen cobogós alleen geschikt voor binnenomgevingen die niet in contact komen met water.

  Glas Cobogó

  Deze holle glasblokken, ook bekend als glasblokken, zijn kwetsbaarder en worden meestal gebruikt in omgevingen waar het nodig is om licht te exploiteren zonder natuurlijke ventilatie door te laten en sterke wind, regen of geuren tegen te houden.

  Geglazuurd keramisch Cobogó

  De geëmailleerde keramische wandtegel wordt beschouwd als het meest veelzijdige van alle materialen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, dankzij zijn hoge weerstand, die geen vocht absorbeert en een oppervlak heeft dat gemakkelijk schoon te maken is. Naast zijn duurzaamheid is hij verkrijgbaar in een oneindig aantal vormen en kleuren, waarbij de hoge glans van het glazuur en de uitstekende kosten-batenverhouding worden benadrukt.

  Zie ook: 3 eenvoudige manieren om kruiden en specerijen te drogen

  Bekijk hoe je de Cobogó kunt gebruiken

  Cobogó voor gevels

  Cobogó voor slaapkamer

  Cobogó voor badkamers

  Cobogó voor hal

  Cobogó voor keuken

  Hoeveel kost een Cobogó

  Cobogós zijn niet moeilijk te vinden en zijn op de markt verkrijgbaar voor slechts R$ 2 voor MDF en klei, en tot R$ 545 voor geëmailleerde keramische modellen.

  Bekijk meer Cobogó inspiratie

  Dorpels: functie en gebruik in de kamerinrichting
 • Meubels en accessoires Optimaliseer de ruimte in de slaapkamer met multifunctionele bedden!
 • Meubels en accessoires 35 cadeautips tot 100 reais voor mannen en vrouwen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.