3 eenvoudige manieren om kruiden en specerijen te drogen

 3 eenvoudige manieren om kruiden en specerijen te drogen

Brandon Miller

  Wist je dat het drogen van kruiden en specerijen vermindert voedselverspilling en jij bespaart geld door je eigen mixen te maken Je kunt ook betere smaken krijgen in vergelijking met wat je in de winkel kunt krijgen, vooral als je verse zaailingen uit de tuin gebruikt.

  De eerste stap om te leren hoe je dit moet doen is het kiezen van een methode. Er zijn drie belangrijke manieren: drogen aan de lucht, oven of dehydrator en magnetron. Je keuze moet afhangen van je ruimte en voorraden.

  Gedroogde kruiden zijn één tot drie jaar houdbaar. Bewaar ze in luchtdichte verpakkingen op een koele, droge plek voor een maximale houdbaarheid. inkomsten waarvoor verse kruiden nodig zijn, gebruik dan een derde van de aangegeven hoeveelheid gedroogde takjes.

  Wat je nodig hebt

  • Elastiekjes (om aan de lucht te drogen)
  • Magnetron of oven
  • Keukenschaar (optioneel)
  • Keukenmachine (optioneel)
  • Verse kruiden naar keuze
  • Glazen pot om te bewaren

  Aan de lucht drogen

  Voor deze procedure is geen apparaat nodig en het is de meest ecologische Het is echter belangrijk op te merken dat dit de meest tijdrovende van de drie is en het beste werkt met kleinere blaadjes. Voor kruiden zoals basilicum, met grotere blaadjes en een hoger watergehalte, kies je andere methoden.

  Stap voor stap

  Neem de zaailingen die je wilt drogen en zorg ervoor dat ze gewassen zijn. Het is het beste om dezelfde soorten bij elkaar te houden om smaken niet te mengen (deze stap kan later komen als je dat liever hebt). Snijd lange stelen af als ze beschikbaar zijn, of zelfs hele planten als ze aan het einde van hun groeicyclus zijn.

  Combineer de stengels en bind ze stevig vast met elastiekjes. De kruiden zullen kleiner worden naarmate ze drogen, dus het is belangrijk om stevig te staan. Hang de bundel vervolgens ondersteboven op met een touw - je doet dit best in een donkere, droge ruimte.

  Wacht ongeveer een week of twee en test of ze droog zijn. Doe een kruimeltest tussen twee vingers om te zien of de bladeren gemakkelijk breken. Zo ja, dan ben je klaar om te oogsten. Verwijder de bladeren en bewaar ze in een glazen pot. Je kunt de bladeren ook in kleinere stukjes knippen met een keukenschaar of een keukenmachine.

  Je kunt ze ook drogen op een bakplaat of bakpapier zonder ze in te pakken, de grotere bladeren doen het zelfs beter op deze manier. Je zult ze nog steeds een paar weken in een droge, donkere ruimte willen bewaren tot ze klaar zijn.

  Zie ook

  • De 13 beste kruiden voor je binnenmoestuin
  • Hangende tuin brengt de natuur terug naar de huizen; bekijk ideeën!
  • Hoe je thuis specerijen kweekt: expert beantwoordt veelgestelde vragen

  Drogen in de oven of dehydrator

  Je kunt kruiden in slechts een paar uur drogen met een oven of een dehydrator. Het bijkomende voordeel is dat je huis heerlijk zal ruiken tijdens dit proces.

  Stap voor stap

  Leg je takken na het wassen op een bakplaat of direct op de bakjes van de dehydrator. Als je ze in de oven of met een dehydrator droogt, gebruik de laagst mogelijke instelling.

  Dit verschilt sterk per apparaat, maar over het algemeen kan ovendrogen 30 minuten tot een uur duren, terwijl een dehydrator er waarschijnlijk 2 tot 4 uur over doet. Het kan langer duren als je kruiden hebt met grote bladeren.

  Doe de desintegratietest om te bepalen of ze klaar zijn. Als ze goed gedroogd zijn, verwijder dan de overgebleven stelen. Bewaar ze dan direct in een pot of hak ze fijn met een schaar of keukenmachine.

  Drogen in de magnetron

  Zie ook: Leer eieren schilderen voor Pasen

  Microgolven volgt een soortgelijk proces als ovendrogen, maar gaat nog sneller.

  Stap voor stap

  Leg schone kruiden in een magnetronschaal. Je kunt een tweede of derde laag toevoegen, zolang je maar een papieren handdoekje tussen elke groep legt. Een enkele laag geeft snellere resultaten.

  Als je een magnetron hebt waarbij het mogelijk is om het vermogen te verlagen, stel het in op ongeveer 50% Dan, maak rondes van ongeveer 30 seconden per keer Het kan tussen de zes en tien rondes duren, dus het is een goed idee om een paar tot tien rondes te nemen. slechts 3 tot 5 minuten in totaal.

  Zie ook: 27 vloeren voor buiten (met prijzen!)

  Als je denkt dat ze klaar zijn, doe dan een desintegratietest om te controleren of ze goed en droog zijn. Bewaar ze dan in een glazen pot zoals ze zijn, of knip ze met een schaar of keukenmachine.

  Extra kruiden bewaren

  Een van de meest gebruikte manieren om extra kruiden te gebruiken is ze invriezen Je kunt dit doen met ze in hun geheel totdat ze klaar zijn voor gebruik. Een andere tip is om je zaailingen te mengen met wat olie en ze in te vriezen als ijsblokjes. Zo kun je ze gemakkelijk in een gerecht doen dat je aan het bereiden bent.

  *Via TreeHuger

  Privé: 15 ideeën om een "insectenhotel" in je tuin te maken!
 • Doe het zelf Hoe maak je een doe-het-zelf parfum met bloemen?
 • Doe-het-zelf Privé: 11 doe-het-zelf minikasjes die je thuis kunt maken
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.