Deze kunstenaar maakt prachtige sculpturen van karton

 Deze kunstenaar maakt prachtige sculpturen van karton

Brandon Miller

  De Japanse kunstenares Monami Ohno, bijgenaamd het 'kartonnen meisje', maakt ingewikkelde sculpturen van afgedankte dozen.

  De kunstwerken zijn geïnspireerd door popcultuur, animaties en films en variëren van wezens, monsters en robots; automatische wapens; gigantische horloges; realistische schoenen; kleine mooie voertuigen; en fastfoodmaaltijden en snacks.

  De kunstenaar begint met een ruwe schets van haar ideeën op karton - om een eerste idee te krijgen van de afmetingen - en dan snijdt ze het materiaal uit en vormt het met lijm, soms met water als dat nodig is.

  Zie ook

  • Ontdek een miniatuurwereld in deze sculpturen!
  • Deze kunstenaar maakt schattige diertjes van voedsel!

  Monami volgde een cursus 3D-animatie aan de Osaka University of the Arts in Osaka, Japan. Omdat ze de extra kosten van lesprojecten niet kon betalen, bedacht ze het kartonnen concept - met behulp van dozen die ze had verzameld - als hulpmiddel om de cursus met succes af te ronden.

  Na jaren van oefening, met zo'n 200 sculpturen in zijn portfolio, heeft Ohno's kunst aan populariteit gewonnen. Sommige van zijn stukken zijn tentoongesteld in galeries in Japan en daarbuiten.

  Zijn indrukwekkende serie gedetailleerde kunstwerken zijn allemaal gemaakt met slechts een schaar, een gewone cutter, liniaal, lijm, plakband en natuurlijk veel passie.

  Het 'kartonnen meisje' laat de natuurlijke kleur en oppervlaktestructuur intact om de charme van dit alledaagse materiaal te benadrukken.

  Zie ook: Leer hoe je de hoeveelheid vloer- en wandbekleding berekent

  Een beeld van ongeveer 10 cm lang, breed en hoog duurt ongeveer 10 dagen om te maken, terwijl een beeld dat zes keer zo groot is drie maanden kan duren.

  Zie ook: Kleine kast: tips om in te richten die laten zien dat grootte er niet toe doet

  Elk stuk bestaat uit verschillende ingewikkeld gegroepeerde onderdelen, waardoor de kunstenaar de mogelijkheid heeft om meerdere vormen en patronen te genereren.

  "Ik probeerde iets met de dozen te doen. Ik ontdekte dat karton een verrassend leuk medium is om mee te werken en vanaf dat moment begon ik er echt mee te creëren," legt ze uit.

  Bekijk meer werken in de galerij hieronder!

  *Via Ontwerpboom

  Kunstenaar maakt van lantaarnpalen Lego-mensen!
 • Kunst Reuzenballonnenhoofd in Tokio
 • Kunst Deze reusachtige waterlelies dienen als boeien
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.