Hotelkamer wordt een compact appartement van 30 m²

 Hotelkamer wordt een compact appartement van 30 m²

Brandon Miller

  Met slechts 30 m², hoekige muren en een nogal onregelmatige plattegrond was deze flat ooit hotelkamer .

  Dit is de Welkom Hotel gelegen in het historische centrum van Porto Alegre en al jaren een referentie voor wie op zoek is naar accommodatie in de buurt van het Praça da Matriz en de openbare markt van de hoofdstad. De nieuwe vraag naar kleine appartementen heeft het echter getransformeerd in een coliving.

  De bewoner die het kocht, huurde vervolgens het bureau Atelier Aberto Arquitetura in om van het pand een tijdelijk onderkomen te maken van het type Logies en ontbijt De ruimtes moeten een tweepersoonsbed, slaapbank, kledingkast, bureau, keuken en badkamer bevatten.

  "O zigzagplan De uitdaging om de ruimte regelmatiger en vloeiender te maken was het eerste uitgangspunt," zeggen de architecten. Ze begonnen toen te zoeken naar parallelle lijnen, wat resulteerde in het ontwerpconcept.

  Zie ook: 26 kerstboominspiraties zonder het boomgedeelte Compact appartement van 24 m² met de benodigdheden voor een bewoner
 • Huizen en appartementen Een kleine flat van 38 m² wordt omgetoverd tot een ruim en gezellig huis
 • Een grote kast, die neerkomt op een multifunctioneel wit volume Uitgelijnd volgt de verlichting, in een glad industrieel profiel met zwarte verf en richtingsspots, de hoofdas van de flat en signaleert en verlicht de omgeving.

  Maar de kast steelt niet de aandacht van andere elementen, zoals de planken rechts van de ingang. Ze bieden plaats aan de televisie, planten, boeken en decoratieve voorwerpen. Ondertussen werd het raam gevoed door een houten "frame", dat de afbladderende muren afwerkt, en door een gordijn met een plank die langs de hele muur loopt. Deze plank was ontworpen om planten en groener brengen voor de binnenkant van het huis, want buiten overheerst de stenen jungle van het historische centrum van Porto Alegre.

  Zie ook: 14 toiletpot plank ideeën

  Bekijk meer foto's in de galerij hieronder:

  *Via BowerBird

  Appartement van 55 m² in Rio met een mix van Braziliaanse en Scandinavische stijlen
 • Huizen en appartementen Integratie en neutrale tinten zijn het geheim van dit appartement van 65 m²
 • Huizen en flats Multifunctionele meubels vormen het hart van een appartement van 320 m² in São Paulo
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.