Iemanjá-dag: hoe dien je een verzoek in bij de Moeder van het Water?

 Iemanjá-dag: hoe dien je een verzoek in bij de Moeder van het Water?

Brandon Miller

  Iemanjá heeft me altijd betoverd met haar onmiskenbare schoonheid. Ik heb haar leren vereren als kind, toen ik op de Cosme en Damião vieringen haar beelden zag - die blauwe jurk, dat indrukwekkende haar, de armen uitgestrekt, mooi, mooi. En bij de réveillons op het strand was ik betoverd door de bootjes die haar werden aangeboden.

  Ik dank mijn katholieke ouders dat ze me een brede, bijna oecumenische, religieuze opvoeding hebben gegeven, want toen ik een tiener werd en de boeken van Jorge Amado begon te lezen, leerde ik Iemanjá "zien" in de echte wereld, gemanifesteerd in de natuur en in de liefde van elke moeder.

  Ik zie haar wanneer ik in de buurt van de zee ben. Ik zie haar in de golven wanneer de nacht begint in te vallen. Ik zie haar haren uitgespreid in het schommelende water en ik voel haar, kijkend naar mij. Het tijdschriftverslag GOEDE VLOEISTOFFEN over Yemanja spreekt over zijn vele namen en de legende van zijn ontstaan.

  Het heeft de taak om het emotionele en mentale evenwicht van de mens te bewaren. Dus op 2 februari Dicht bij de zee of er ver vandaan, als je Yemanja wilt vragen je te helpen je emotionele balans te herstellen, kun je proberen contact met haar te maken.

  Zie ook: 9 items die niet mogen ontbreken in je thuiskantoor

  Hoe dien je een verzoek in bij de Moeder van de Wateren?

  Umbanda priester en holistisch therapeut Deuse Mantovani leert dat het belangrijkste is om te weten dat alle entiteiten - net als alle dingen in de natuur - een energetische trilling hebben (die we in de natuurkunde oscillatiefrequentie noemen).

  Sommige elementen kunnen ons helpen om in dezelfde trilling te komen als Yemanja - rituelen en offers zijn een van deze manieren. Onthoud daarom dat de kleur lichtblauw je kan laten afstemmen op de energetische trilling van de Moeder van Wateren. Een mogelijk en heel mooi ritueel, voorgesteld door Deuse, is om 7 lichtblauwe kaarsen aan te steken die in een cirkel staan en er witte rozen naast te plaatsen.

  Het uiteindelijke resultaat is dat van een prachtige mandala. De intentie moet een positieve zijn van dank of verzoek, waarbij de geest altijd gericht is op de lichtblauwe kleur en de vibratie van liefde en creatie. Als je geen kaarsen in deze kleur kunt vinden, kun je bijvoorbeeld witte kaarsen aansteken en een dun lichtblauw lint gebruiken om de kaarsen voorzichtig samen te binden.

  Dit kan op het zand, voor de zee (maak in dit geval een klein gaatje in het zand zodat de wind de kaarsen niet uitblaast), of in je eigen huis. Er zijn gebeden tot Yemanjá, maar die zijn niet verplicht. Het is voldoende dat je hart en geest openstaan voor de energie die Yemanjá uitstraalt. Draag de genereuze kracht en rust van deze vibratie het hele jaar met je mee om te voelenbeschermd en omarmd.

  Zie ook: Casa Cor: Slaapkamer met stranddecor Feng Shui tips voor het Jaar van de Tijger
 • Chinees Nieuwjaar Wellness: Vier de komst van het Jaar van de Tijger met deze tradities!
 • Tuinen en groenten 5 planten om de komst van het Jaar van de Tijger te vieren
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.