Wit beton: hoe en waarom gebruiken?

 Wit beton: hoe en waarom gebruiken?

Brandon Miller

  Heb je je ooit een wit huis voorgesteld, gemaakt van beton, met een onberispelijke afwerking, zonder de noodzaak van schilderen of andere coatings? Degenen die wit beton gebruiken in de bouw bereiken dit resultaat. Als je er nog nooit van gehoord hebt, is dat OK. Het is niet erg gebruikelijk in de wereld van architectuur en bouw in Brazilië.architectuur, naast het verruimen van de mogelijkheden om beton te combineren met andere pigmenten, wat verschillende esthetische resultaten oplevert", zegt architect André Weigand uit São Paulo.

  Wit beton wordt gemaakt van wit structuurcement, geoloog Arnaldo Forti Battagin, laboratoriummanager bij ABCP (Brazilian Portland Cement Association), legt uit dat dit cement geen ijzer- en mangaanoxiden bevat, die verantwoordelijk zijn voor de grijze kleur van conventioneel cement.Uiteindelijk zijn de eigenschappen hetzelfde als die van conventioneel beton en zijn de toepassingen hetzelfde. Het is de moeite waard voor wie een zichtbetonstructuur wil, maar met een heldere afwerking. In dit geval is er het voordeel van thermisch comfort, "omdat het zonlicht efficiënter wordt gereflecteerd en de oppervlaktetemperatuur dichter bij de omgevingstemperatuur blijft", legt Arnaldo uit. Of voor wie hetAls het witte cement niet structureel is, kan het worden gebruikt voor voegen en afwerking.

  Zie ook: Kleine, aangename en gezellige badkamers

  Nu, genoeg theorie, waarom nemen we geen kijkje in onze fotogalerij en zien we niet een paar coole projecten met wit beton en cement? Een ervan is het gebouw van de Iberê Camargo Foundation, in Porto Alegre (RS). Getekend door de Portugese architect Álvaro Siza, werd het voltooid in 2008 (de hele bouw duurde vijf jaar) en wordt beschouwd als het eerste in het land dat volledig in wit gewapend beton is gebouwd,Het was het team dat verantwoordelijk was voor dit baanbrekende project dat architect Mauro Munhoz uit São Paulo hielp bij zijn eerste ervaring met wit beton: "Het was een goede ervaring en het kan ook andere keren worden gebruikt, als het maar zinvol is", zegt Mauro.

  Zie ook: Maak thuis een feestje

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.