Dubbel kantoor aan huis: hoe je een functionele ruimte creëert voor twee personen

 Dubbel kantoor aan huis: hoe je een functionele ruimte creëert voor twee personen

Brandon Miller

  In een niet zo ver verleden namen de echtparen 's ochtends vroeg afscheid, voordat ze ieder aan hun reis naar hun werk begonnen, en kwamen ze pas 's avonds terug. Maar voor velen is dit niet meer het geval: na het ontbijt delen ze nog steeds dezelfde ruimte om hun professionele activiteiten uit te voeren. En moet het per se gescheiden zijn, ieder in een hoek van het huis?

  "Het antwoord is nee. Zelfs in verschillende rollen, geloof ik dat het koppel dezelfde thuiskantoor en daarvoor is de structuur belangrijk om dit samenleven aangenaam en heel gezond te maken", zegt de architect Cristiane Schiavoni die het kantoor leidt dat zijn naam draagt.

  Zie ook: 15 twijfels over achtergronden

  Volgens de specialist is het concept van twee ruimtes geen regel: "Vaak heeft een woning daar niet eens de ruimte voor", stelt ze. dubbel kantoor aan huis Ervaren, volg de tips die zij deelt.

  Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een dubbel kantoor aan huis?

  Een van de belangrijkste overwegingen bij het ontwerpen van een dubbel kantoor aan huis is de analyse van het werkprofiel van elke persoon Voor Cristiane is hun werkroutine een van de uitgangspunten die het project bepalen.

  "We hebben mensen die een meer gereserveerde ruimte nodig hebben vanwege videogesprekken en veel mobiele telefoongesprekken, dus we kunnen niet anders dan een meer gereserveerde omgeving overwegen," vertelt hij.

  Ze somt ook die bewoners op die de voorkeur geven aan een ruimte waar ze zich volledig kunnen ondergedompeld voelen, zonder enige onderbreking in de context van de woning. "In deze gevallen moeten we een ruimte overwegen die meer geïsoleerd is van de kamers waar de sociale interactie van het gezin plaatsvindt," legt ze uit.

  Mix van rustiek en industrieel definieert 167m² appartement met kantoor aan huis in de woonkamer
 • Environments 5 praktische thuiskantoorprojecten om je te inspireren
 • Kleine thuiskantooromgevingen: bekijk projecten in de slaapkamer, woonkamer en kledingkast
 • Wanneer moeten we het thuiskantoor isoleren of in een andere ruimte integreren?

  Isolatie of verbinding met andere kamers hangt af van de persoonlijkheid van de bewoners en hun werk. kamer als de werktijden de slaap van de ander verstoren", aldus de architect.

  Omdat er geen specifieke regels zijn, is de manier altijd om op te treden als een professionele bemiddelaar, die elke fase van deze coëxistentie begrijpt en op voorhand problemen oplost die zich al dan niet kunnen voordoen tijdens het werk.

  Nog steeds op de slaapzalen, de organisatie Het idee is altijd om de momenten van werk en ontspanning te scheiden",zegt Cristiane.

  Een gezellig en functioneel thuiskantoor

  De architecte Cristiane Schiavoni somt de drie belangrijkste kenmerken van een thuiskantoor op: praktisch, comfortabel en ergonomisch. Wellness is verplicht: strikt genomen evalueert ze altijd de hoogte van de bewoners, maar je kunt een 75 cm hoge werktafel op de grond e verstelbare stoel (inclusief lenden-, arm- en zithoek).

  "Op de middellange en lange termijn heeft het negeren van deze parameters een directe invloed op onze gezondheid, die we niet op de achtergrond kunnen laten", legt hij uit.

  Voor wie met grotere beeldschermen werkt, raadt de professional diepere bureaus aan, zodat de afstand tot het beeldscherm voldoende is voor de rest van de apparatuur en de ergonomie van de bewoner. Als het werk schrijfwerk vereist, is het interessant om te investeren in bureaus met meer vrije ruimte.

  "Het is noodzakelijk om de grootte van het koppel in balans te brengen met de grootte van het bureau, en het element dat comfort zal bieden voor beiden is de stoel, die zal helpen bij de goede positionering van de lendenen en de verschillende aanwezige biotypes zal egaliseren", voegt de architect toe.

  Wat is de beste kleur voor een thuiskantoor?

  Er zijn alternatieven voor ieders smaak, herinnert Cristiane zich: "Op dit moment moeten we onderzoek doen om te begrijpen wat het koppel leuk vindt. We kunnen durven in de kleuren of in meer neutrale tinten, met respect voor de manier van zijn van wie van deze ruimte zal genieten".

  Wat is het grootste voordeel van een dubbel kantoor aan huis?

  Mensen leven in verbondenheid en de wereldwijde periode die we nu doormaken, is er juist om dit bewijs te benadrukken. "Samen een thuiskantoor ontwerpen heeft de bedoeling om mensen dichter bij elkaar te brengen. De dagelijkse werkroutine is vermoeiend en een persoon aan je zijde hebben die je graag mag, kan heel heilzaam zijn", zegt de specialist.

  Zie ook: Apparatuur waarmee camera van mobiele telefoon door de muur kan kijken

  Ze zegt dat de grootste uitdaging is om de verschillende taken met elkaar te verzoenen, maar garandeert dat het met een goede planning mogelijk is om een compatibele omgeving te creëren die de twee in elkaars routine integreert zonder elkaar te storen.

  Braziliaanse badkamer x Amerikaanse badkamer: ken je de verschillen?
 • Tijdloze badkamers: bekijk decoratietips en laat je inspireren
 • Omgevingen 80m² suite met kleedkamer is een toevluchtsoord met 5-sterren hotelsfeer
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.