Slaapkamer zonder raam: wat te doen?

 Slaapkamer zonder raam: wat te doen?

Brandon Miller

  Het is bijna onmogelijk om je een slaapkamer of een andere kamer zonder raam voor te stellen, maar sommige gebouwen die lijden onder het gebrek aan een geschikte structuur, gebruiken uiteindelijk dit type oplossing in hun plan. Als de afgesloten ruimte de slaapkamer is, neemt het probleem toe: hoe kun je slapen op een plek met licht- en ventilatieproblemen? Om degenen te helpen die zich in deze situatie bevinden, hebben we een aantal dingen op een rijtje gezettips die kunnen helpen om het klimaat en de helderheid van de omgeving te verbeteren.

  Ventilatie

  Ventilatie is erg belangrijk voor de gezondheid en hygiëne van de ruimte, want als deze niet toereikend is, kan dit leiden tot ophoping van stof en ongewenste geuren. Om dit probleem te voorkomen, geven we hieronder een lijst met zelfgemaakte oplossingen en tips voor werkzaamheden:

  1. Plaats een ventilator aan het plafond of aan de achterkant van de kamer om de lucht te regenereren. Zet hem elke dag minstens een half uur aan.

  2. Vermijd voorwerpen die vocht kunnen veroorzaken, zoals hout, papier en leer, omdat deze voorwerpen, afhankelijk van de temperatuur, schimmels vormen die schimmel en schimmel veroorzaken.

  3. De beste optie om een kamer te ventileren is om een renovatie uit te voeren en een afzuigventilator te plaatsen of ten minste twee ramen te maken. Er kunnen twee kleine gaten worden gemaakt als de raamloze kamer een aangrenzende kamer heeft. Dit werk vereist bepaalde kennis, dus je zult professionals moeten raadplegen. Architect Vitória Gomes Gregory, van CasaPRO, is al eens met zo'n project in aanraking gekomen.stelde voor om een opening te maken in de slaapkamer naar het balkon van de flat. Het resultaat was een meer geventileerde en verlichte omgeving, zelfs zonder raam.

  4. Je kunt deze ruimte gebruiken voor sporadische activiteiten, zoals strijken, of als voorraadkamer, zodat je je niet zoveel zorgen hoeft te maken over plaatselijke ventilatie.

  5. Niet altijd zorgt het hebben van een raam voor een aangenamere omgeving. Het grote probleem heeft soms te maken met de middagzon, die de muren en het dak sterk opwarmt en daarmee de warmte overdraagt op de binnenomgeving, vooral aan het eind van de middag en 's nachts.

  Verlichting

  Verlichting moet op de juiste manier worden gedistribueerd voor comfort en gemak. En in een kamer zonder ramen moet er extra goed worden opgelet.

  1. Maak royaal gebruik van lichte en felle kleuren. Muren moeten bijvoorbeeld wit worden geverfd of in warme tinten zoals geel, felrood en oranje. Kies lichte of felgekleurde tapijten of vloeren. Zelfs grote meubelstukken kunnen een verschil maken voor de helderheid van een kamer, dus kies voor warmgekleurde modellen en levendige patronen voor banken en stoelen.

  2. Kies enkele donkere meubels (hoektafels bijvoorbeeld) of donkere wandkleden om te contrasteren met de lichte kleuren van de oppervlakken. Gebruik donkere sierlijsten voor muren en plafonds. Deze accentueren de heldere, lichte kleuren en geven een natuurlijker tintgevoel.

  3. Geef de voorkeur aan vaste plafondlampen en vul ze aan met wandarmaturen, lampen en staande lampen - indirect licht verlicht het plafond en helpt die grotachtige sfeer te beëindigen.

  4. Let op bij het kiezen van gloeilampen: ten eerste zijn die oude fluorescerende lampen uit den boze. Gloeilampen in gloeiend wit zullen de verlichting natuurlijker doen lijken. Een nog betere optie is om volspectrumlampen te gebruiken, die iets meer kosten dan gewone gloeilampen, maar die natuurlijk zonlicht nabootsen.

  5. Als je onnodige kolommen, pilaren of muren in de ruimte hebt, overweeg dan om alles weg te halen (raadpleeg een ingenieur als je niet zeker bent over de gewichtsbelasting). Hoe meer je de plattegrond openmaakt, hoe duidelijker de ruimte zal lijken.

  6 Zet wat planten neer. Planten kunnen de kamer gezonder maken door gifstoffen te verwijderen en zuurstof toe te voegen. Ze kunnen de kamer ook opfleuren.

  Zie ook: Doe-het-zelf balkonplanken

  7. Volgens architect Grasiela Firmino van CasaPRO zijn LED-lampen de beste optie om de kamer te verlichten, omdat dit type lamp dezelfde zonnesensatie geeft aan de omgeving. De installatie kan aan de muur en aan het plafond worden gedaan, met hoogtes tot 9 m.

  Zie ook: Leer meer over de geheimen van structureel metselwerk

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.