Te veel kleding, te weinig ruimte! Hoe ruim je in 4 stappen je kledingkast op?

 Te veel kleding, te weinig ruimte! Hoe ruim je in 4 stappen je kledingkast op?

Brandon Miller

  Niet uitstellen! Dit is de belangrijkste tip die Andrea Gilad personal organizer partner van Bestel brengt aan degenen die een garderobe georganiseerd.

  "Het is het soort taak dat mensen voor later laten liggen en voordat ze het weten, is de desorganisatie begonnen. Als er een periodiek onderhoud, Anders wordt de ruimte een echte chaos en wordt het moeilijk om dagelijks dingen terug te vinden," zegt hij.

  Voor degenen die niet meer kunnen schrikken elke keer dat ze de kledingkast binnengaan of hun kledingkast openen, heeft Andrea het volgende samengesteld 4 stappen dat zal helpen in een organisatie praktisch, snel en functioneel. Neem een kijkje!

  Blijven of weggooien

  "Voor je begint op te ruimen, stop je even voor de kleerkast, de items evalueren Het antwoord zal bepalen of het stuk in de kast moet blijven of niet", zegt Ordene's partner.

  Volgens de professional is het ideaal om niet alles in één keer uit te doen, omdat er stukken zijn die soms in onbruik raken omdat ze kleine reparaties nodig hebben, zoals het vervangen van een knoop, het aanzetten van een rits die kapot is gegaan, het dichtnaaien van een klein scheurtje of het verwijderen van een vlek die eruit komt in de was.

  "Vaak laten we een kledingstuk 'hangen' omdat we niet het nodige onderhoud plegen. Het is belangrijk om duidelijk te kijken naar deze stukken die aan de kant zijn gelegd, maar die nog steeds potentieel hebben om gebruikt te worden," merkt hij op.

  Maar kleding die al jaren niet meer gedragen wordt of die niet meer past, moet worden doorgegeven aan iemand die er beter gebruik van kan maken: "Het is het soort kleding waarvan we weten dat we het nooit meer zullen dragen, dus waarom zouden we ze ruimte laten innemen die beter gebruikt kan worden?

  Leer hoe je nare geurtjes uit beddengoed verwijdert en voorkomt
 • My Home 8 gewoonten van mensen die hun huis altijd schoon houden
 • Mijn huis Hoe verwijder je schimmel uit kledingkasten? En de geur? Experts geven tips!
 • Categoriseer je garderobe

  Als je eenmaal hebt bepaald wat er teruggaat in de kledingkast en wat eruit, is het tijd om te weten wat wordt opgehangen en wat gaat in lades en dozen Als er ruimte is om ze op te hangen, is dat geweldig! Zo niet, hang dan alleen kleding op die gemakkelijk kreukt en laat de rest over voor lades en organizers", zegt de personal organizer.

  Een tip van de professional is om specifieke hangers te gebruiken voor kleine voorwerpen, zoals stropdassen en riemen: "Als je voorwerpen hebt die je dagelijks gebruikt, zoals riemen en stropdassen, is het handig om ze aan hangers te hangen die hier specifiek voor bedoeld zijn.

  Als er geen lades zijn om alles in op te bergen, is een tip om dozen te gebruiken die in de kast en in de hoeken van de kast kunnen worden opgeborgen," zegt Andrea. Een andere tip van de professional is om tussenschotten te gebruiken om t-shirts te ordenen/stapelen, evenals opvouwbare planken die helpen om ruimte te besparen.

  Zie ook: De beste en slechtste planten om Feng Shui te beoefenen

  Wat ondergoed betreft, zoals sokken, lingerie, ondergoed en bikini's, is het ideaal om ze in korven te stoppen die in de lades passen: "Dit zijn organisers die niet toestaan dat de stukken door elkaar raken en verloren gaan in de rommel".

  Schoenen hebben ook hun eigen ruimte nodig in de kledingkast. Als er niet veel planken zijn gereserveerd voor dit doel, kies dan voor dozen, opvouwbare schoenenrekken en ruimtebesparende organisers.

  "De eerste stap is begrijpen wat je behoeften zijn en dan de organizer kopen die het meest geschikt is voor die garderobe," adviseert Ordene's partner.

  Organisatoren = beste vrienden

  Uitstekende bondgenoten als het gaat om het opruimen van de kledingkast, organisers moeten worden gekozen op basis van de behoeften, zodat ze niet het tegenovergestelde effect hebben.

  "De organisatoren moeten schoonheid en functionaliteit combineren, zodat we het verwachte resultaat krijgen", zegt Andrea.

  Voor degenen die niet weten waar ze moeten beginnen, zet Andrea een aantal organisers op een rij die universeler zijn en meestal nuttig zijn voor verschillende behoeften.

  " Kleerhangers, kasten, haken en opbergdozen c Als we het over organizerboxen hebben, is een goede tip om in te zetten op doorschijnende opties, die het makkelijker maken om te zien wat erin zit," voegt hij eraan toe.

  Een andere tip die Andrea geeft is om gebruik te maken van vacuümzakken In de zomer kunnen de tassen bijvoorbeeld worden gebruikt om dekbedden, dekens en zwaardere jassen, die veel ruimte innemen, in op te bergen. Ze zijn ook handig voor het organiseren van reistassen".

  Organiseren voor de toekomst

  " Als er iets nieuws binnenkomt, gaat er weer een ouder weg en maakt plaats voor Volgens de professional is het nodig om kleine dagelijkse taken uit te voeren, zodat het niet nodig is om in korte tijd een hele dag te stoppen met het opruimen van de kledingkast.

  Haal eruit wat je niet gebruikt, maak geen stapels achter elkaar, stop geen kledingstukken op één hanger en breng terug naar de plek waar je het hebt gebruikt. Dit zijn essentiële houdingen om een eindeloze desorganisatie te voorkomen: "Kleine dagelijkse houdingen maken het organiseren van je garderobe veel praktischer".

  Zie ook: Gang met uitzicht op de tuin

  Netheid en organisatie brengen welzijn

  Een overvolle kledingkast, zonder organisatie en criteria, genereert stress Een van de voordelen van organisatie is het bereiken van gemoedsrust en welzijn. Daarom moet de kledingkast altijd in orde zijn, of hij nu open is of niet. Rommel veroorzaakt hoofdpijn en neemt het hele doel van een kledingkast weg", adviseert ze.

  Naast organisatie moet ook de netheid van de kledingkast altijd in orde zijn: "Er gaat niets boven ergens aankomen en dat gevoel van netheid voelen.

  Naast een routinereiniging is het een goed idee om producten te hebben die hierbij helpen, zoals rollers die haar verwijderen - dat door stof aan kleding kan blijven kleven - en ontvochtigers om overtollig vocht uit de ruimte te verwijderen, dat onaangename geuren en schimmel veroorzaakt, "concludeert hij.

  Hoe de toiletpot altijd schoon te houden
 • Mijn huis schoonmaken is niet hetzelfde als het huis opruimen! Ken je het verschil?
 • My Home 30 huishoudelijke taken om te doen in 30 seconden
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.