Zo kweek je de lente binnenshuis

 Zo kweek je de lente binnenshuis

Brandon Miller

  A bougainvillea of tres-marias of voorjaar is geen typische kamerplant - in zijn natuurlijke staat is het een klimmer en struik met formidabele stekels, die je vaak buiten huizen vindt (klimmend over een latwerk of hek) of in tuinen in subtropische tot tropische klimaten.

  De bougainvillea komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is vernoemd naar Louis Antoine de Bougainville, een Franse zeeman en kolonisator aan het eind van de 17e eeuw. De bougainvillea is een voorjaarsplant en groeit snel, vaak meer dan 90 cm lang per jaar.

  Hij staat bekend om zijn groene bladeren en levendige roze, paarse en oranje tinten waarvan de meeste mensen denken dat het de bloemen van de plant zijn. Het zijn echter bloemblaadje-achtige schutbladeren die de echte bloemen van de bougainvillea verbergen, die meestal kleine witte of gele knoppen zijn.

  Zie ook: Rozemarijn: 10 voordelen voor de gezondheid

  De struik is verrassend gemakkelijk te kweken in bakken of potten en kan goed gedijen als de juiste omstandigheden worden gehandhaafd.

  Botanische naam Bougainvillea Gebruikelijke naam Bougainvillea, lente, tres-marias Planttype Vaste struik Volwassen grootte 4,5 m tot 12 m hoog, 4,5 m tot 12 m breed (buiten); 60 tot 1,80 m hoog, 30 cm tot 90 cm breed (binnen) Blootstelling aan de zon Volle zon Grondsoort Vochtig, maar goed gedraineerd Bodem pH Zuur Bloeitijd Lente, zomer, herfst Bloemkleur Roze, paars, rood,geel Inheems verspreidingsgebied Zuid-Amerika Giftigheid Licht giftig voor huisdieren

  Verzorging van bougainvillea's

  Ondanks zijn opzichtige karakter doet de bougainvillea het niet geen bijzonder hoge onderhoudsvereisten De wijnstokstruik bloeit normaal drie keer per jaar en, eenmaal gevestigd, gaat hij vaak in rust en verliest hij zijn bladeren, schutbladeren en bloemen tijdens de koudere wintermaanden.

  Ze gedijt het best in een tropische of semi-tropische omgeving en heeft daarom veel water en zonlicht nodig, of ze nu binnen of buiten staat.

  Bougainvilleas moeten gesnoeid worden om hun vorm te behouden, maar te agressief snoeien van nieuwe groei zal de bloemkleur verminderen. De beste aanpak is om te snoeien in de herfst nadat het groeiseizoen voorbij is, zodat de plant zal bloeien van de groei van het volgende seizoen.

  Verlichting

  Bougainvillea's houden van zonlicht en hebben het volgende nodig dagelijkse volledige blootstelling Daarom kiezen veel producenten ervoor om hun bougainvillea te verplaatsen in buitenpotten tijdens de zomermaanden om ervoor te zorgen dat ze voldoende straling krijgen.

  Hoe heide planten en verzorgen
 • Azaleatuinen en moestuinen: een praktische gids over hoe te planten en te kweken
 • Privétuinen en tuinen: Hoe Syrische hibiscus te planten en te verzorgen
 • Kies tijdens de wintermaanden (of als je ervoor kiest om je plant fulltime binnen te houden) voor een zonnige plek bij een groot raam en verplaats je plant naarmate de dag vordert om voldoende licht te krijgen. Nog een belangrijke opmerking: de kleurverzadiging van je bougainvillea hangt samen met de hoeveelheid zonlicht die ze krijgt - Meer licht staat gelijk aan helderdere tinten.

  Grond

  Als het gaat om bodem Bougainvillea planten gedijen goed in een vochtige, maar goed gedraineerde, licht zure potgrondmix (tussen een pH-waarde van 5,5 en 6,0). Bedek je mix met compost om te zorgen voor een rijke, voedzame grond en kies voor een pot met ten minste één drainagegat in de basis om het risico op wortelrot te verkleinen.

  Water

  Houd je plant gelijkmatig vochtig tijdens de lente, zomer en herfstmaanden, en bijna droog in de winter (bougainvillea's bloeien het best bij drogere winters). Geef je bougainvillea zo veel mogelijk water en laat de eerste centimeter grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

  Veel water kan leiden tot overmatig groene groei en uiteindelijk wortelrot; te weinig water en de plant kan verwelken.

  Temperatuur en vochtigheid

  Bougainvillea is een relatief winterharde plant die bestand is tegen verschillende temperaturen, van tropische temperaturen van 26°C en hoger tot temperaturen onder de 10°C. Als je bougainvillea binnenshuis echt goed wil gedijen, moet je de temperatuur rond de 17°C tot 21°C houden.

  Vanwege zijn tropische oorsprong is vochtigheid ook nuttig - het is niet nodig om de plant te besproeien, maar als je huis erg droog is, kan een kleine luchtbevochtiger in de buurt van je plant helpen.

  Kunstmest

  Bougainvillea vereist voldoende voeding om het hele seizoen door bloemen te produceren, vooral binnenshuis (waar bijna alle planten minder vaak bloeien). Voor de beste kans op een succesvolle volle plant geef je je bougainvillea elke zeven tot tien dagen voeding met een zwakke vloeibare meststof.

  Er zijn verschillende mengsels van meststoffen specifiek voor bougainvillea op de markt, maar eentje voor andere tropische planten, zoals hibiscus, kan ook werken.

  Vullen en aanvullen

  Naar kies een vaas kies bij het planten van je bougainvillea altijd voor een groter formaat dan je denkt nodig te hebben. bougainvillea's verspreiden zich snel en groeien in geschikte omgevingen snel uit tot kleine bomen of grote struiken van meerdere meters hoog.

  Om het beheersbaar te houden in containers, houd je de groei van de plant onder controle met jaarlijks verpotten en wortelsnoeien in de lente. Als de plant groot genoeg is, probeer hem dan om de twee jaar te verpotten.

  Veelvoorkomende plagen en ziekten

  Buiten kunnen bougainvillea's last hebben van een aantal plagen, met name de rups van de bougainvillea, die zich voedt met de bladeren van de plant. Binnen moet je echter uitkijken voor wolluizen.

  De wolluizen Ze verschijnen meestal op de stengels en bladeren van een plant, herkenbaar aan de witte, donzige massa die ze vormen als ze zich groeperen. Ze voeden zich met nieuwe groei, waardoor ze uiteindelijk de bladeren beschadigen en ze geel worden en afsterven. Om je bougainvillea te ontdoen van wolluizen, behandel je ze wekelijks met neemolie totdat ze doodgaan.

  *Via De spar

  Zie ook: Hoe je muren decoreren volgens Feng Shui Hoe thuis eucalyptus kweken
 • Tuinen en groenten 16 soorten lelies die je leven zullen parfumeren
 • Privétuinen en tuinieren: 6 supermakkelijke doe-het-zelf-meststoffen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.