7 manieren om een toilet te ontstoppen: Verstopt toilet: 7 manieren om het probleem op te lossen

 7 manieren om een toilet te ontstoppen: Verstopt toilet: 7 manieren om het probleem op te lossen

Brandon Miller

  Het is misschien niet de meest aangename situatie, maar het is wel de realiteit. Een verstopt toilet kan heel vervelend zijn, dus zie hieronder enkele manieren om het probleem op te lossen.

  Allereerst is preventie de beste oplossing: regelmatig onderhoud van het sanitair in huis en het schoon en onbelemmerd houden van het toilet zijn essentieel. Gooi toiletpapier, maandverband, zeepresten, vochtige doekjes en wegwerpluiers niet rechtstreeks in het toilet - gebruik de afvalemmer. Houd kleine kinderen in de gaten tijdens het toiletgebruik, want ze zijn erg nieuwsgierig en kunnen het toilet verstoppen.kunnen voorwerpen wegslingeren, waardoor ze verstopt raken.

  Zelfs met alle zorg kunnen er ongelukken gebeuren, Triider een platform voor onderhoudsdiensten en kleine renovaties, noemt zeven zelfgemaakte manieren om een toilet te ontstoppen.

  1. met een zuiger

  Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende techniek om een toilet te ontstoppen, tenslotte heeft bijna iedereen wel zo'n niet-technologisch apparaat in huis. De functie van het apparaat is om druk te veroorzaken op het water in het toilet door middel van een vacuüm, om zo alles wat vastzit in de buis met kracht richting het riool te duwen.

  Om de ontstopper te gebruiken, houd je gewoon de hendel vast en pomp je het water uit het toilet totdat het voorwerp dat daar vastzit ontsnapt. Zorg ervoor dat je de waterkraan hebt dichtgedraaid voordat je aan de poging begint. Het is ook belangrijk om rubberen handschoenen te dragen om te voorkomen dat je in contact komt met fecaliën.

  2. mengsel van azijn en zuiveringszout

  De combinatie is meestal efficiënt, vooral als het toilet alleen verstopt is met uitwerpselen en papier. Je moet 1/2 kopje zuiveringszout mengen met 1/2 kopje azijn en de inhoud direct in het toilet gieten. Wacht tot het kort werkt en probeer dan de spoeling te activeren. Sanitair water is ook een uitstekend product, laat het een paar uur inwerken voordat je opnieuw doorspoelt.spoelen.

  3. warm water

  Deze techniek is het meest effectief als het toilet verstopt is met uitwerpselen of toiletpapier en mag niet meer dan 3 keer achter elkaar gebruikt worden. Vul een emmer met een liter heet water - dit kan van de douche, het bad of zelfs verwarmd op het fornuis zijn.

  Giet de volledige inhoud van de emmer rechtstreeks in het toilet en wacht ongeveer 5 minuten tot het vet in de emmer gesmolten is. Probeer dan opnieuw door te spoelen zodat de opgesloten inhoud eindelijk zijn weg naar het riool kan vinden. Sommige mensen verdunnen liever een beetje afwasmiddel in dit water om het proces nog gemakkelijker te maken.

  4. met een draadhanger

  Deze tip is ideaal als de verstopping is veroorzaakt door een voorwerp dat in de buurt van de afvoer vastzit, zoals toiletpapier, maandverband of iets dat per ongeluk in het toilet is gevallen. Open een kleerhanger tot deze de vorm heeft van de letter "V". Maak vervolgens cirkelvormige bewegingen met de draad totdat het lukt om het voorwerp los te maken en eruit te trekken. In veel gevallen is het probleem van een verstopt toiletGebruik rubberen handschoenen bij het uitvoeren van de taak, omdat het nodig zal zijn om het voorwerp uit de vaas te halen en het daarna in de prullenbak te gooien.

  5. gebruik een bal of plastic folie

  Het doel van deze techniek is om een vacuüm te vormen om de druk te verhogen en het toilet te ontstoppen, min of meer zoals het gebruik van een ontstopper. Plaats hiervoor een plastic bal zodat het toilet volledig wordt afgesloten en spoel het door.

  Een andere efficiënte manier is het gebruik van plastic voedselfolie of een vuilniszak. Plak de folie over de toiletpot met plakband, zodat er geen ruimte overblijft waar lucht in kan komen, en blijf dan doorspoelen tot de inhoud naar beneden komt.

  Zie ook: 11 manieren om een krijtbord in je decoratie te verwerken

  6. met een dweil

  Dit is niet een van de meest aangename alternatieven, maar het kan nuttig zijn als geen van de andere technieken werkt. Doe je plastic handschoenen aan en duw de dweil met kracht rechtstreeks in het toilet, waarbij je er altijd voor moet zorgen dat hij niet naar beneden gaat. Spoel vervolgens het toilet door en trek en duw tegelijkertijd aan de doek om te proberen de leiding te ontstoppen.

  7. natronloog

  Gebruik deze procedure alleen als alle andere hebben gefaald en nooit vaak, want natronloog is een zeer sterk product dat je vaas en ook de leidingen in huis kan beschadigen. Vergeet niet dat dit een zeer gevaarlijke en bijtende chemische stof is, dus je moet handschoenen en een veiligheidsbril dragen om jezelf te beschermen tegen direct contact.

  Vul een emmer met water en giet er 2 eetlepels natronloog en ook 2 eetlepels zout in. Giet daarna de hele inhoud in het toilet en probeer opnieuw door te spoelen. Sommige mensen zien vergelijkbare resultaten door een hele fles Coca-Cola in het toilet te gieten, met als voordeel dat ze niet zo voorzichtig hoeven te zijn bij het hanteren van de frisdrank.

  Zie ook: Provençaalse stijl wordt opgefrist in de blauwe keuken van een modern appartement

  Als niets werkt...

  Als de vaas zelfs met alle technieken nog steeds niet ontstopt is, is het beter om niet verder aan te dringen, omdat dit het hydraulische systeem zou kunnen beschadigen. In dit geval is de beste optie om een professional in te schakelen voor de klus zelf!

  Hoe je kleding opbergt in de kledingkast
 • Organisatie Schimmel verwijderen uit huis
 • Organisatie Kan of kan niet? 10 mythen en waarheden over het schoonmaken van het huis
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.