Architectuur van de "cangaço": de huizen ingericht door Lampião's achterkleindochter

 Architectuur van de "cangaço": de huizen ingericht door Lampião's achterkleindochter

Brandon Miller

  De architecte Gleuse Ferreira groeide op omringd door verslaggevers, fotografen en toeristen in het huis van haar grootmoeder, een oude gemetselde woning in de hoofdstad van Sergipe, Aracaju. Het waren professionals en nieuwsgierigen op zoek naar de herinneringen aan haar overgrootouders, het beroemdste echtpaar van de cangaço, Virgulino Ferreira da Silva en Maria Bonita. Gleuse leerde de verantwoordelijken voor de commotie in haar huis niet kennen (Lampião stierftoen zijn oma, Expedita Ferreira, pas vijf jaar oud was, in 1938), maar hun nabijheid tot elkaars kleding, wapens en zelfs haar creëerde een intimiteit tussen hen.

  Toen ze afstudeerde in Architectuur, nam Gleuse haar diploma mee en besloot van de ene op de andere dag haar auto te verkopen en een ticket te kopen om andere landen te bezoeken: "Zoals mijn moeder zou zeggen, trok ik 'de schoenen van je overgrootvader' aan en trok van stad naar stad, ontmoette mensen en probeerde mezelf te vinden", zegt ze. Ze woonde in São Paulo, Barcelona, Salamanca, Madrid, Sevilla en Berlijn. Ze keerde terug naar haar geboortestad en opende eenMijn omzwervingen over de hele wereld hebben me in contact gebracht met mensen van verschillende nationaliteiten, gewoonten en geloofsovertuigingen, wat wordt weerspiegeld in mijn eigen werk, want ik probeer altijd eerst en vooral te luisteren naar wat mijn klant wil en niet een huis te ontwerpen op basis van wat ik wil", zegt ze.

  Een van de eerste klussen in het nieuwe kantoor was het opknappen van het huis waar zijn oma, de dochter van Lampião, woonde met haar yorkshire Virgulino: "Ik probeer altijd de identiteit van de bewoner te behouden. Dat is precies wat ik heb gedaan in het huis van mijn oma toen ik het decoreerde met porselein, foto's, houtsneden en schilderijen die verwijzingen hebben naar de "cangaço". Het zijn allemaal geschenken die ze kreeg van de fans van mijn overgrootvader, de herinneringen dieHoewel de geschenken worden tentoongesteld, is de nalatenschap van de bandieten, waaronder wapens, kleding, boeken en een haarlok van Maria Bonita, nog steeds ver van het publiek verwijderd. De familie probeert samen met een museum in Salvador een geschikte ruimte te vinden om het materiaal permanent tentoon te stellen.

  Het professionele profiel van Gleuse Ferreira

  Zie ook: Wat is de juiste hoogte voor het aanrecht tussen de woonkamer en de keuken?

  Gleuse Ferreira's referenties zijn lang niet alleen personages uit de Braziliaanse "cangaço". Omdat ze door verschillende landen heeft gereisd, zijn haar leermeesters van verschillende nationaliteiten, zoals Isay Weinfeld, Dado Castelo Branco en Marcio Kogan. Ze zegt dat tijdschriften, decoratiebeurzen zoals de meubelbeurs in Milaan en toepassingen zoals Pinterest haar ook helpen als het gaat omnadenken over nieuwe projecten.

  Zie ook: 6 amuletten om negatieve energieën uit het huis te houden

  Voor het kantoor Gleuse Arquitetura tekent de architect projecten in Sergipe en in staten van de regio Zuidoost. Ze kent de klant van elke regio goed. De sergipano is bijvoorbeeld erg ijdel en in zijn huis kan de associatie tussen schoonheid, comfort en functionaliteit niet ontbreken.Wat de materialen betreft, vertelt ze dat ze altijd kiest voor koude vloeren, zoals porseleinen tegels, vanwege het warme klimaat; vanwege de sterke zeelucht vermijdt Gleuse het gebruik van spiegels omdat ze weet dat de randen ervan na verloop van tijd oxideren en zwart worden. Balkon en airconditioning zijn twee verzoeken die altijd aanwezig zijn in projecten in Sergipe.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.