Tapijtreiniging: controleer welke producten kunnen worden gebruikt

 Tapijtreiniging: controleer welke producten kunnen worden gebruikt

Brandon Miller

  De duurzaamheid van een tapijt Ze hebben onderhoud nodig, lijden aan slijtage en zijn het slachtoffer van de inwerking van de tijd of huiselijke ongelukken, wat een meer delicate reparatie vereist.

  Tapijten zijn van nature gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Hun belangrijkste functie is om overheen te lopen, dus hebben ze voortdurend verzorging nodig. Als de procedures op de juiste manier en regelmatig worden gevolgd, blijven de kleuren en inslag van het stuk lang behouden.

  Allereerst moet je weten waar je mee te maken hebt, dat wil zeggen de materiaal het tapijt en begrijpen het verschil tussen een synthetisch en een natuurlijk Er zijn verschillende soorten vezels. Onder de natuurlijke zijn er die van dierlijke oorsprong (zijde) en plantaardige (kokosnoot, sisal, katoen, jute, hamp, hallou, cactus, banaan. En er zijn ook de kunstmatige en synthetische, zoals acetaat, acryl, polyester, nylon, onder anderen).

  Zie ook: Gipswand creëert kleedkamer in tweepersoonsslaapkamer

  A schoonmaken Investeer om te beginnen in een lijst met producten die echt helpen bij het onderhoud van je tapijten, zodat je ze in je waskast hebt staan. Vergeet niet papieren handdoeken te gebruiken om vloeistoffen te absorberen en verdere schade te voorkomen. Voor tapijten is het aan te raden een professionele schoonmaakdienst in te schakelen. deskundige hulp Dit type reiniging kan niet met de hand worden gedaan, maar is mogelijk met speciale apparatuur die tegelijkertijd wast en stofzuigt, waardoor schimmel, schimmel en slechte geuren worden voorkomen.

  Gebruik in het geval van een klein tapijt een neutraal, niet-schurend reinigingsmiddel, droog het tapijt in de open lucht en gebruik de stofzuiger Dit is een verzorging die de levensduur van het tapijt verlengt, omdat stof de vezels uitdroogt. Als je een snelle reiniging wilt, kun je dit gebruiken l Gebruik echter niets als je de exacte samenstelling van het tapijt niet kent.

  Pure witte azijn (wijn- of alcoholazijn)

  Ze zijn geweldig voor het verwijderen van sommige soorten vlekken en werken ook uitstekend tegen kalkaanslag. Meng gewoon een kopje in een halve liter gefilterd water en je hebt een zeer nuttig product om op het tapijt aan te brengen, vooral als het stuk bijvoorbeeld last heeft van hondenurine, want het is een oplossing die werkt voor alle soorten vezels en acetaten. Deze oplossing kan ook worden gebruikt invoor het wassen van glas en glanzende oppervlakken, omdat het ontvet en de glans behoudt.

  Ammoniak

  Het mag nooit alleen worden gebruikt, het is een sterke stof en in het verleden werd het gemakkelijker op de markt gebracht. Een klein dopje verdund in een halve liter water verandert in een krachtige oplossing om oppervlaktevlekken, slechte geur en kleurbehoud te bestrijden. Het is een stof die vaak wordt gebruikt in stomerijen.

  Zuurstofhoudend water (volume 20)

  Het is gemakkelijk te vinden in apotheken en kan een bondgenoot zijn bij het verwijderen van vlekken die niet vuil zijn geworden. Het moet worden verdund in koud water in een verhouding van drie tot zes delen. Vervolgens moet het met een vochtige katoenen doek die niet afgeeft voorzichtig over natuurlijke vezels worden gewreven, nooit over synthetische.

  Natriumbicarbonaat

  Het is een mild schuurmiddel dat de kleuren niet aantast. Verdund in water is het geweldig om te gebruiken als een beetje extra schrobben nodig is om vuil te verwijderen.

  Talkpoeder

  Een van de oudste formules om vettige vlekken te absorberen. Maar pas op dat je het niet overdrijft, vooral als je het op donkere kleuren aanbrengt. De truc is om het op de vlek aan te brengen, het te laten absorberen en het dan te verwijderen met het mondstuk van de stofzuiger op minimaal vermogen. Maar wees voorzichtig: verspreid het niet, anders kan het een pasta worden en het tapijt nog meer beschadigen.

  Naast het verzorgen van je tapijten thuis, kun je ook rekenen op professionele hulp als het gaat om schoonmaken, zoals de Rug Care service van By Kamy. Het bedrijf biedt wasservices, kleine reparaties en oppervlakkige beschadigingen die kunnen worden opgelost zonder dat het tapijt hoeft te worden losgemaakt van zijn omgeving.

  Zie ook: We testen 10 soorten meditatie 6 schoonmaaktips om ziektes te voorkomen
 • Omgevingen 5 keer decoratie van invloed op het schoonmaken van je huis
 • Wellbeing Organisatiekalender: schoonmaakproducten staan centraal op dag 13
 • Ontdek 's ochtends vroeg het belangrijkste nieuws over de coronavirus pandemie en de ontwikkelingen. Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

  Inschrijving geslaagd!

  Je ontvangt onze nieuwsbrieven 's ochtends van maandag tot vrijdag.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.