Hoe verwijder je watervlekken van hout (wist je dat mayonaise werkt?)

 Hoe verwijder je watervlekken van hout (wist je dat mayonaise werkt?)

Brandon Miller

  Je kent het scenario: een gast vergeet een bekerhouder onder het ijskoude glas en al snel verschijnt er een vage witte vlek op hun favoriete houten meubilair.

  Deze vlek is weliswaar frustrerend, maar hoeft je feestje niet te verpesten! Er zijn eenvoudige schoonmaaktrucs waarbij gebruik wordt gemaakt van alledaagse producten - zoals tandpasta, witte gedestilleerde azijn en zelfs mayonaise - om deze vlekken te helpen verwijderen.

  Maar voordat je een van deze stappen uitvoert, moet je de kleur van de vlek onderzoeken. De reinigingsmethoden die we gaan presenteren werken het beste voor witte waterresten, wanneer vocht wordt vastgehouden in de houtafwerking.

  Als je merkt dat je stuk donkerdere sporen vertoont, heeft de vloeistof waarschijnlijk het hout zelf bereikt en moet je het oppervlak misschien opnieuw verven.

  Het is ook belangrijk op te merken dat sommige watervlekken moeilijk te verwijderen zijn en een combinatie van technieken kunnen vereisen; probeer elke methode naar behoefte.

  Bekijk onze tips voor het verwijderen van waterkringen uit de meubels in je huis:

  Met mayonaise

  Een verrassende oplossing voor watervlekken ligt waarschijnlijk al in je koelkast. Mayonaiseolie verdringt vocht en herstelt eventuele resten op de afwerking van houten meubels.

  Wrijf met een papieren handdoek mayonaise op de meubelvlek. Laat het een paar uur of een nacht rusten met het papieren handdoekje erop. Verwijder dan de mayonaise met een schone doek en werk af door te polijsten.

  Zie ook: Leer meer over de geheimen van structureel metselwerk Hoe verwijder je die vervelende stickerresten!
 • My Home 22 toepassingen van waterstofperoxide in huis
 • My Home Weet jij hoe je de zelfreinigende functie van je oven gebruikt?
 • Combineer azijn en olijfolie

  Meng in een kleine kom gelijke delen azijn en olijfolie. Breng het mengsel met een doek aan op de watervlek. Veeg in de richting van de houtnerf totdat de resten verdwijnen. De azijn helpt bij het verwijderen, terwijl de olijfolie als polijstmiddel werkt. Werk af met een schone, droge doek.

  Met ijzer

  Waarschuwing: Deze methode werkt op nog vochtige oppervlakken omdat het vocht in de oppervlakteafwerking effectief verdampt.

  Leg eerst een schone doek over het merk. We raden aan een katoenen doek zonder prints of stickers te gebruiken om te voorkomen dat er iets op je oppervlak terechtkomt. Zorg ervoor dat er geen water in het strijkijzer zit en zet het vervolgens op een lage temperatuur.

  Eenmaal heet, plaats je het strijkijzer kort op het doek over de watervlek. Na een paar seconden til je het strijkijzer en het doek op om de vlek te controleren. Als de vlek er nog steeds zit, herhaal je de stappen tot de vlek helemaal verwijderd is.

  Zie ook: Tien bewijzen dat je een moestuin kunt hebben

  Met een haardroger

  Zodra er een watermerk verschijnt, neem je een haardroger, sluit je het apparaat aan en laat je het op de hoogste stand staan. Richt de droger in de richting van het residu en houd hem vast totdat het verdwijnt. Eindig door de tafel te boenen met meubelolie of olijfolie.

  Met tandpasta

  Neem een witte tandpasta (sla de gel en witmakende varianten over) en een doek of papieren handdoek. Breng een ruime hoeveelheid van het product aan op een schone doek en veeg over het houten oppervlak. Blijf zachtjes wrijven om het effect te bereiken en veeg overtollig product weg.

  *Via Better Homes & Gardens

  Leer hoe je een ovenkebab gevuld met gemalen rundvlees maakt
 • Mijn huis Hoe de koelkast schoonmaken en slechte geurtjes verwijderen
 • Mijn huis Astral: welke voorwerpen moet je onmiddellijk wegdoen?
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.