Met dit bijenhuis kun je je eigen honing verzamelen

 Met dit bijenhuis kun je je eigen honing verzamelen

Brandon Miller

  Gemaakt door vader en zoon Stuart en Cedar Anderson, de " Flow Hive " is een innovatieve bijenkast waarmee je honing rechtstreeks bij de bron kunt oogsten, zonder de bijen.

  Het bedrijf, dat oorspronkelijk werd gelanceerd in 2015, heeft wereldwijd meer dan 75.000 klanten binnengehaald met als missie de duurzame aanvoer van hout en katoen , sociale impact en een verminderde milieuvoetafdruk .

  Het starterspakket is al een paar jaar te koop en kost iets meer dan US$800 (ca. R$ 4.400 ) bevat de bijenkorf met enkele accessoires en kan het volgende verzamelen tot 21 kg honing per jaar.

  Het enige nadeel is dat de bijenkasten bevolkt moeten worden door een zwerm die gekocht kan worden bij specialisten. Als alternatief kunnen gebruikers geduldig wachten tot een koningin zich in de kast vestigt - maar dat is nooit een garantie.

  Traditionele bijenteelt is rommelig en duur. Je moet er het volgende voor kopen dure verwerkingsgereedschappen Bovendien kunnen sommige bijen tijdens het proces sterven. Met de "Flow Hive" hebben de Andersons een innovatieve snelkoppeling voor al deze obstakels.

  "Nu kun je gewoon een kraan opendraaien, achterover leunen en genieten met je vrienden en familie terwijl je de honing rechtstreeks uit je bijenkorf in de pot ziet stromen," zegt medeoprichter Cedar Anderson.

  Zie ook: Vijf oplossingen om de geïntegreerde keuken praktisch en elegant te maken

  "Het is pure, rauwe honing die geen verdere verwerking nodig heeft. Er is geen rommel, geen gedoe en je hoeft geen dure verwerkingsapparatuur aan te schaffen. En het belangrijkste is dat 'Flow Hive' vriendelijk is voor de bijen," voegt hij eraan toe.

  Oké, maar hoe werkt het?

  Het mechanisme achter de bijenkorf wordt aangedreven door een gepatenteerde technologie Gedeeltelijk gevormde honingraatmatrices, "flow frames" genoemd, worden in de bijenkorf geplaatst waar de bijen ze beginnen te bedekken met was om de matrix compleet te maken. Zodra de raten compleet zijn, beginnen de bijen de cellen te vullen met honing.

  De honing is klaar om te worden geëxtraheerd wanneer de stroomstructuren vol zijn. Op dat moment kunnen imkers eenvoudig een sleutel omdraaien om kanalen in de bijenkorf te vormen, waardoor de gouden vloeistof rechtstreeks uit een tik op in een container.

  Zie ook: Wastafels met persoonlijkheid: hoe te decoreren

  Zie ook

  • Kleine bijen hebben geholpen deze kunstwerken te maken
  • Red de kleine bijen: fotoserie onthult hun verschillende persoonlijkheden

  Ondertussen blijven de bijen hun werk doen ongestoord Om de stroomstructuren weer op nul te zetten, zet de gebruiker de sleutel terug in de uitgangspositie terwijl de bijen de waskap verwijderen en het proces opnieuw starten.

  Een ander voordeel is de gebrek aan industriële verwerking "De verschillende smaken in elk potje honing uit de 'Flow Hive' weerspiegelen de specifieke locatie en seizoensgebondenheid van de nectarstroom in de omgeving," zegt het team achter het project.

  Duurzame productie en sociale impact

  Bij de productie van de bijenkorven volgen de Andersons een proces van duurzame productie e milieuvriendelijk Dit omvat een ethisch inkoopbeleid voor hout, het gebruik van biologisch katoen (vrij van pesticiden, chemicaliën en synthetische meststoffen) en 100% gerecyclede of FSC-gecertificeerde verpakkingen.

  Daarnaast hoopt het bedrijf het volgende te inspireren en te helpen de gemeenschap van bestuivers vergroten over de hele wereld via programma's die scholen, organisaties en liefdadigheidsinstellingen, universiteiten en imkerverenigingen ondersteunen.

  "Flow gaat over meer dan honing oogsten op een zachte manier - ons doel is om een gemeenschap te creëren, te onderwijzen over het belang van bijen en imkers mondiger te maken. Bijen zijn kleine milieukampioenen en we streven ernaar om in hun voetsporen te treden door zaken te doen op een regeneratieve, ethische en duurzame manier", leggen de oprichters uit.

  *Via Ontwerpbooom

  Voel je je nog steeds niet veilig zonder masker? Dit restaurant is voor jou
 • Design noppenfolie Square wint designprijs
 • Ontwerpster Kim Kardashian lanceert eerste pop-up winkel in Parijs
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.