Omgevingen zonder muren organiseren dit 4,30 meter brede huis

 Omgevingen zonder muren organiseren dit 4,30 meter brede huis

Brandon Miller

  De kunstenaar Guto Nogueira had het voorrecht op te groeien in een huis waar de ruimtes uitnodigden tot vrijheid en tactiele ervaringen, ervaringen die sterk genoeg waren om zijn culturele repertoire te vormen. Toen Guto, al getrouwd en met twee dochters, besloot te gaan bouwen, viel de natuurlijke keuze op Chico Barros, auteur van het geliefde huis uit zijn kindertijd De professional nam de uitnodiging graag aan, maar vertelde de jonge klant dat hij het werk graag in samenwerking met een van zijn voormalige leerlingen wilde ontwikkelen: "Ik zag in dit idee een kans om hem bij te werken en van hem te leren. Het is het typische geval van de leerling die de leraar overtreft," prijst Chico.

  Over de meester zegt Erico Botteselli, lid van Grupo Garoa: "Hij was mijn allereerste undergraduate klas, van wie ik leerde wat architectuur is". Vandaag, als ze samen het resultaat analyseren, zegt Chico: " Dit huis is architectuur, eenvoudig maar stimulerend. We waren erg bezig met de constructie van de holtes, met materialiteit, en namen suggesties van het koppel op, zoals het gebruik van kleur. De gesprekken ontwikkelden zich op een interessante, liefdevolle manier", zegt hij. De bewoner is het daarmee eens.

  Zie ook: Financiering voor huizen zonder conventioneel metselwerk

  " Mijn vrouw en ik zijn kunstenaars en we zien het project ook als een creatief proces. We hebben aanpassingen afgesproken en keuzes gemaakt die misschien wat invloed hadden op het budget, maar het werk beter maakten", zegt Guto. Een voorbeeld? De investering in de metalen structuur. Terwijl de volledige ruwbouw bestaat uit betonblokken, een eenvoudig en economisch systeem, maakte het gebruik van stalen balken het mogelijk om de bruikbare breedte van de kavel ten volle te benutten zonder muren of pilaren op te trekken.intermediair, iets wat welkom is als je het hebt over een afmeting van slechts 4,30 m.

  Zie ook: Toepassing identificeert ziekten en gebrek aan voedingsstoffen in planten

  Het gebouw meer zorg nodig had dan oorspronkelijk gepland Hoewel het vlak is, leverde het perceel veel problemen op, omdat het in een oud moerasgebied ligt", legt Erico uit. Daarom was een complexere fundering van heipalen nodig, in plaats van de ondiepe oplossing met balken van baldramen. Een andere uitdaging waarover intensief werd gediscussieerd, omdat het huis geen zijopeningen zou hebben, was de verlichting - zowel natuurlijk, voornamelijk van bovenaf opgevangen dankzij het ontwerp van hetHet dak, en ook het kunstmatige, met armaturen in de balken en enkele reflectoren die normaal in theaters worden gebruikt.

  Guto en Adelita wonen nu bijna een jaar op deze plek en blijven het huis zien als een voortdurend creatief proces, biedt nu onderdak aan een artistiek verblijf genaamd "Entre 48 Horas": elke maand brengt een bekende professional twee nachten door bij de familie. We hielden van onze oude flat, maar we misten iets, ik weet niet zeker wat, ik weet alleen dat we het hier hebben gevonden", besluit Guto.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.