8 strijkfouten die je niet moet maken

 8 strijkfouten die je niet moet maken

Brandon Miller

  Wie nog nooit midden in zijn dagelijkse haast een blouse op bed heeft gestreken zonder de strijkplank te openen, maakt zich schuldig aan een van de meest voorkomende fouten, namelijk het verkeerd gebruiken van een strijkijzer, waardoor niet alleen de stof beschadigd raakt, maar ook de lakens of sprei op je bed kunnen verbranden. Je kleding altijd goed gestreken en georganiseerd houden is een moeizame missie, maar het kan je belonenVervolgens zetten we acht fouten op een rij die je maakt bij het strijken en hoe je ze kunt vermijden. Bekijk ze:

  Zie ook: Als je bezems op deze manier gebruikt, STOP!

  1. laat delicate kleding als laatste

  Strijkijzers doen er langer over om af te koelen dan om op te warmen, dus begin met materialen die een lagere temperatuur nodig hebben, zoals polyester en zijde. Strijk vervolgens katoenen en linnen stukken. Als je het andersom doet, loop je het risico dat de stof smelt of vlekken maakt.

  2. niet de juiste temperatuur voor het strijkijzer gebruiken

  Om kleding veilig te strijken en alle kreuken te verwijderen, moet je de temperatuur van het strijkijzer regelen. Voor elk type kledingstuk heb je een strijkijzer met een bepaalde temperatuur nodig. Als het kledingstuk uit verschillende stoffen bestaat, selecteer dan de optie voor de meest delicate stof op je strijkmachine. Zo blijft het kledingstuk in zijn geheel mooi.

  3. maak het strijkijzer niet schoon

  Gesmolten vezels en kledingresten die achterblijven op de strijkzool kunnen vlekken maken op stoffen, dus om ze schoon te maken, wrijf je een pasta van zuiveringszout op de zool van een koud strijkijzer zonder stekker of gebruik je gewoon een doek bevochtigd met een neutraal schoonmaakmiddel. Smeer wat meubelwas op het oppervlak als je wilt dat het beter glijdt.

  4. kleren strijken

  Sommige strijkijzers hebben de optie om water toe te voegen aan hun reservoir om stoom te creëren, maar voeg alleen de juiste hoeveelheid water toe, want te veel water kan ervoor zorgen dat het gaat spetteren en wat vuil van het strijkijzer op je kleren terechtkomt.

  5. Bewaar het strijkijzer met water erin

  Leeg altijd het waterreservoir van het strijkijzer voordat je het opbergt, vooral als je het op de strijkzool laat rusten. Zo voorkom je dat overtollig water de interne onderdelen van het apparaat beschadigt of eronder uitlekt en de strijkzool oxideert.

  6. Te lichte kleding strijken

  Voor lossere, vloeibaardere stoffen zoals mousseline en gazar kun je een handstomer gebruiken, die geen vlekken maakt en het kledingstuk laat smelten. Als je het op zwaardere stoffen wilt gebruiken, waar de stoom niet kan doordringen, draai je het kledingstuk binnenstebuiten en stoom je het aan beide kanten.

  7. kleren strijken die al een keer gedragen zijn

  Kleding die al gedragen is, mag niet opnieuw gestreken worden. Er kunnen vlekken op komen die er niet meer uit gaan en die stinken. De hitte van het strijkijzer zorgt ervoor dat al het vuil op de kleding aan de stof blijft plakken.

  Strijk de knopen met een heet strijkijzer

  Als je rechtstreeks op de knopen strijkt, kunnen ze eraf vallen. Het is beter om het overhemd open te maken als je het deel waar de knopen zitten strijkt, en aan de andere kant van het kledingstuk te strijken. Let er ook op dat je het strijkijzer tussen de ene knoop en de andere gebruikt.

  Zie ook: Kleine, aangename en gezellige badkamers Zes modellen ijzers
 • Meubels en accessoires Wat zijn de beste kleerhangers voor elk type kleding?
 • Meubels & Accessoires Deze kledingkast wast, strijkt en bergt je kleding op
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.