Groenten kweken in kleine ruimtes

 Groenten kweken in kleine ruimtes

Brandon Miller

  Wie heeft er nog nooit aan gedacht om een moestuin in huis te hebben? In de periode van het begin van de sociale isolatie, tussen 17 maart en 17 juni, steeg het aantal zoekopdrachten naar "tuinkit" met 180% volgens de tool Google Trends, die het gedrag van zoekopdrachten op de zoekmachine analyseert.

  Het hebben van je eigen moestuin kan verschillende aspecten vergemakkelijken, maar het kan ook wat twijfels oproepen, zoals waar je moet beginnen. Daarom hebben we wat tips van Wânia Neves, agroecologisch onderzoeker bij EPAMIG (Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais), die je kunnen helpen bij het zetten van de eerste stap.

  Zie ook: 16 creatieve manieren om je planten uit te stallen

  Locatie voor de moestuin

  Je moestuin moet zich bevinden op een plek die gemakkelijk toegankelijk is voor een goede verzorging. Een ander punt om op te letten is de hoeveelheid zonlicht, die moet variëren tussen 4 en 5 uur per dag.

  Wânia Neves legt uit dat alle groentesoorten kunnen worden gekweekt in huiselijke ruimtes. Voor sommige is meer ruimte nodig, maar voor de meerderheid zijn kleine en middelgrote ruimtes voldoende.

  Grond

  De grond in je tuin heeft mest nodig. Organische compost wordt sterk aangemoedigd, gebruik fruitschillen zoals banaan en appel omdat ze een geweldige versterking zijn voor de grond.

  Wania raadt aan om de grond te laten bestaan uit 3 delen zand, 2 delen organische compost, zoals mest, en 1 deel zand. Op deze manier krijgt het plantje toegang tot alle voedingsstoffen die het nodig heeft.

  Zie ook: Begrijpen hoe je hoge krukken moet gebruiken

  Tip: Door de pluizige grond kunnen de kleinere wortels gemakkelijker groeien.

  Vaas

  De grootte van de pot hangt af van wat er geplant gaat worden en je kunt aan de wortel zien of de pot groter of kleiner moet zijn.

  Voor de fruitteelt stelt de onderzoeker grotere potten van cement voor en stelt hij het gebruik van mest met toevoeging van organisch materiaal voor, zoals rundermest of minerale mest met NPK.

  Irrigatie

  De onderzoeker raadt aan om groenten dagelijks water te geven, maar zorg ervoor dat ze niet doordrenkt raken, want een teveel aan water kan negatieve gevolgen hebben. De hoeveelheid water die nodig is, neemt toe naarmate de plant groeit.

  Meest voorkomende groenten

  Volgens Wânia komt sla het meest voor in huis-tuinen, gevolgd, variërend van regio tot regio, door kerstomaatjes, kool, wortelen, peterselie en bieslook.

  Meest voorkomende vruchten

  De meest voorkomende zijn pitanga en braam, maar andere, zoals citroen en zelfs jabuticaba worden ook in huis-tuinen gekweekt.

  Moestuin: leer hoe je een moestuin maakt met glazen potten
 • Doe-het-zelf moestuin: 10 ideeën voor het kweken van kruiden
 • Welzijn Profiteer van de quarantaine en maak een medicinale tuin
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.