Verticale boerderij: wat het is en waarom het wordt beschouwd als de toekomst van de landbouw

 Verticale boerderij: wat het is en waarom het wordt beschouwd als de toekomst van de landbouw

Brandon Miller

  Heb je gehoord van verticale boerderijen Deze praktijk werd ontwikkeld met grote stedelijke centra in het achterhoofd en wordt beschouwd als de toekomst van de landbouw voor de volgende generaties, omdat het gebruik maakt van automatisering met zo min mogelijk impact op het milieu. Dit zijn ruimten waar de voedselproductie plaatsvindt in een omgeving die beschermd is tegen zonlicht, regen en wind en ver van de grond. De magie gebeurt dankzij de verlichting van blauwe, rode en witte LED-lampen, die samen de plek een roze tint geven die het zonlicht vervangt.

  Zie ook: Hier lees je hoe je thuis microgroenten kweekt, zo makkelijk is het!

  Onderzoek van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde MarketsandMarkets heeft erop gewezen dat verwacht wordt dat verticale boerderijen tegen 2026 hun marktomvang zullen verdrievoudigen, van 3,31 miljard US$ in 2021 naar 9,7 miljard US$ in de komende vijf jaar. Het rapport "Indoor Farming Market Size, Share & Trend Analysis", van het Indiase Grand View Research, heeft ondertussen het tijdsbestek van de analyse uitgebreid en voorspeld dat tegen 2028, de wereldwijdeverticale landbouwsector om US $ 17,6 miljard te bereiken.

  De instellingen die het onderzoek uitvoerden, legden ook uit dat de groei van deze sector te wijten is aan de bevolkingstoename, vooral in landen als China en India. Er is dus een groeiende behoefte aan nieuwe plantmethodes die onder andere voedsel leveren voor de bevolking en er wordt gezocht naar alternatieven die minder hernieuwbare manieren gebruiken, maar wel aan deze vraag voldoen.

  Daarnaast voegde Assunta Lisieux, lijnmanager LED-verlichting (ONNO) bij Varixx , een fabrikant van apparatuur en systemen voor vermogenselektronica, eraan toe dat de pandemie ook van invloed was op deze sector, omdat mensen zich meer zorgen gingen maken over gezonde voeding en de effecten daarvan, zoals immuniteit, en daarom kozen voor biologische producten.die in een schone omgeving worden gekweekt en die zijn ontwikkeld om praktischer te zijn, zijn een haalbare optie geworden voor dit publiek.

  Zie ook: 30 Secret Santa-cadeaus tussen €20 en €50

  In het algemeen kunnen verticale boerderijen verschillende modellen en vormen hebben, maar de meest voorkomende zijn die welke gebaseerd zijn op constructies, d.w.z. binnen gebouwen, loodsen of daken, omdat ze de mogelijkheid bieden om schaalbaar te zijn.

  Op basis van deze praktijk kunnen producten worden geproduceerd door middel van hydrocultuur (waarbij planten alleen via hun wortels in contact komen met water) of aeroponics (waarbij planten worden opgehangen en gevoed door sproeiers). In beide gevallen zijn de ruimtes gesloten, geacclimatiseerd, afhankelijk van de behoeften van de plant die wordt gekweekt, en gecontroleerd door een onderling verbonden systeem.

  "Een ander belangrijk punt is dat er in dit landbouwmodel geen chemische of biologische gewasbeschermingsmiddelen zijn, maar dat er gebruik wordt gemaakt van verlichting, meestal LED en gekleurd, omdat ze samen de planten de energie geven die ze nodig hebben om fotosynthese uit te voeren", zegt Assunta.

  Wat je moet weten om een moestuin te beginnen
 • Tuinen en groenten De 13 beste kruiden voor je binnenmoestuin
 • Tuinen en moestuinen Hangtuin brengt de natuur terug naar de huizen; bekijk ideeën!
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.