Zo kweek je je eigen knoflook

 Zo kweek je je eigen knoflook

Brandon Miller

  O knoflook is een basisingrediënt en verlevendigt veel maaltijden, van de klassieke rijst met bonen tot de meest uitgebreide avondmaaltijden. En het goede nieuws is dat het supergemakkelijk te kweken is! Zolang je het op een zonnige plek plant met goed gedraineerde, goed bemeste grond, kan het zelfs in een pot op het balkon gedijen.

  Zie ook: Aloë kweken

  Je kunt knoflook planten in de herfst en in de lente, maar voordat je begint is het goed om te onthouden dat het planten van de bollen in de lente ze minder tijd in de grond geeft om te groeien, dus als je in de herfst kunt beginnen, heb je een veel betere kans om bollen van behoorlijke grootte te kweken om trots op te zijn.

  Hier vind je alles wat je nodig hebt om knoflook te leren groeien, inclusief tips over wanneer je knoflook moet oogsten en hoe je knoflook moet bewaren:

  Hoe knoflook kweken in 4 eenvoudige stappen

  Spit de grond om en breng potas of kunstmest aan.

  Scheid de tenen van de knoflook en zorg ervoor dat je de kern van de knoflook niet beschadigt.

  Plant ze met de puntige kant naar boven. Je kunt ze direct in de grond planten op minstens 15 cm van elkaar, met rijen op ongeveer 30 cm van elkaar.

  Geef ze af en toe water bij droog weer, maar geef ze een maand voor de oogst geen water, want dan kunnen de teentjes rijpen. De meeste knoflook is klaar tegen de zomer.

  Zie ook

  • Hoe gember in een pot kweken
  • De 13 beste kruiden voor je binnenmoestuin
  • Aloë kweken

  Soorten knoflook

  • Knoflook met harde nek (Allium sativum ophioscorodon) : Harde steel, met grotere tanden
  • Zachte nek knoflook (Allium sativum sativum) : Hij heeft een zachtere steel, rijpt sneller en heeft kleinere tanden.

  Hoe knoflook oogsten

  Je weet dat je knoflook klaar is om te oogsten wanneer de bladeren beginnen te vergelen en verwelken. Oogst de bollen door ze voorzichtig op te tillen met een tuinvork, met het loof intact, en leg ze te drogen in de zon, zonder ze op te stapelen.

  Het proces duurt 3 tot 5 dagen in de zon en 20 tot 50 dagen in de schaduw. Je kunt de stengels vlechten, zodat je een decoratief tintje aan je kruiden kunt geven!

  Wat moet je planten met knoflook?

  Omdat knoflook tot dezelfde familie behoort als uien, lente-uitjes en prei, vereist het dezelfde groeiomstandigheden, dus deze planten zijn goed om de beplanting mee te delen.

  Zie ook: Culturele vereniging Cecília verenigt kunst en gastronomie in een multifunctionele ruimte

  *Via Tuinieren

  Welzijnsverhogende planten in de slaapkamer
 • Tuinen en groenten 15 planten die je huis mooier maken en beter laten ruiken
 • Tuinen en groenten Hoe Ficus elastica te kweken
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.