Hoe beoefen je Tibetaanse meditatie?

 Hoe beoefen je Tibetaanse meditatie?

Brandon Miller

  Het boeddhisme bloeide in Tibet, een gebied ingebed in het noordoostelijke Himalaya-gebergte, dat sinds de jaren 1950 onder Chinese heerschappij staat, na de komst van de Indiase goeroe Padmasambhava in de 8e eeuw. Op uitnodiging van de toenmalige koning legde hij de basis voor de traditie die in Brazilië werd verspreid door Z.E. Chagdud Tulku Rinpoche (1930-2002), een meester van de Nyingma-school, die van 1995 tot 2002 op Braziliaanse bodem woonde.Zijn nalatenschap wordt vereerd door degenen die het dagelijks leven ervaren van het prachtige Odsal Ling Tibetaans Vajrayana Boeddhistisch Centrum in Cotia, in Groot São Paulo. In feite onthult de term Vajrayana, "geheim, zeer snel pad", een bijzonderheid van deze tak.

  Zie ook: 5 kleine balkons met barbecue

  Volgens Lama Tsering Everest, directeur van het complex, is elke student die zich serieus aan de beoefening wijdt in staat om verlichting te bereiken in één enkel bestaan, terwijl dit op andere boeddhistische paden vele levens in beslag kan nemen om dit doel te bereiken - ja, Tibetanen geloven in reïncarnatie.verlichting," benadrukt de regisseur.

  Een andere specificiteit van deze stroming is het feit dat de evolutie van de beoefenaar verankerd is in de relatie met de lama. In het Tibetaans betekent "la" moeder en "ma" verheven. Net zoals een moeder voor haar kind zorgt en het alles leert wat ze weet, biedt de lama de hoogste zorg aan zijn discipelen. Daarom wordt hij ook leraar genoemd. Vol liefde leidt hij de leerling op het spirituele pad, een systeem genaamdHet beveelt meditatie, visualisaties, offergaven aan, evenals het reciteren van mantra's en gebeden en het lezen van heilige teksten, afhankelijk van de eisen van elke student. Deze technieken lenen zich in het algemeen tot het bevrijden van de geest van de vijf vergiften: woede, gehechtheid, onwetendheid, afgunst en trots, de oorzaken van alle lijden. "Iemand met scheve ogen zal de wereld vervormd zien. Maar de wereld is niet vervormd,Meditatiebeoefening leidt tot een juiste visie die, uitgevoerd door actie, mensen en de omgeving positief beïnvloedt," legt Tsering uit. Op deze manier, zegt de lama, is het mogelijk om karma te zuiveren, dat wil zeggen gewoonten te veranderen, en ook om positieve kwaliteiten en gewoonten te accumuleren. Tibetaanse meditatie bestaat uit drie fundamentele fasen - volgelingen reserveren dagelijks een uur enEerst wordt zuivere motivatie vastgesteld: de perceptie dat door de manier waarop de geest werkt te veranderen, lijden wordt uitgeroeid en gelukzaligheid wordt verspreid. Dan komt de beoefening zelf, een stadium dat inwijding vereist, aangezien de student de door de lama aangegeven hulpmiddelen zal moeten uitvoeren. Het derde en laatste stadium is de toewijding van verdienste.kracht of wijsheid opgedaan door beoefening, evenals inzichten in de persoonlijke waarheid of de aard van de wereld, kunnen alle wezens ten goede komen," legt Tsering uit. Volgens Priscila Veltri, een vrijwilliger bij de Odsal Ling Tempel, transformeren verinnerlijking en de leringen de lens waardoor we de werkelijkheid zien. "Het leven is een spiegel. Alles wat je waarneemt is een weerspiegeling van de geest. Zoiets.Begrip haalt ons uit de slachtofferpositie en zorgt voor verantwoordelijkheid voor onze keuzes," zegt hij.

  Onder de verschillende Tibetaanse boeddhistische praktijken die verdere studie behoeven, is er één uitzondering, de Rode Tara, een meditatie die geschikt is voor leken en die zich richt tot de godheid Tara, het vrouwelijke aspect van Boeddha, die wordt aanbeden om wezens te bevrijden van alle angsten die lijden genereren, waardoor de natuurlijke waaktoestand wordt opgeroepen. Z.E. Chagdud Tulku heeft de essentie van deze praktijk samengevat in een tekst die in tweeën is verdeeldniveaus: de eerste, die geen inwijding vereist, suggereert de visualisatie van de godin in de ruimte die voor ons ligt; de tweede is bedoeld voor degenen die ingewijd zijn in de studie van de traditie.

  Basisprocedures

  Zie ook: Kan ik laminaat rechtstreeks op beton plaatsen?

  - Ga rechtop in kleermakerszit zitten, sluit je ogen en houd de intentie vast dat de oefening alle wezens ten goede zal komen.

  - Reciteer het Djetsun gebed drie keer, dat zegt: "O illustere Tara, wees je alsjeblieft bewust van mij. Verwijder mijn obstakels en schenk snel aandacht aan mijn uitstekende aspiraties".

  - Visualiseer Tara alsof ze in de kamer is, recht voor je. Het beeld moet stralen, zodat haar licht alle levende wezens gelijkelijk bereikt. De mediteerder kan zijn aandacht richten op het totaalbeeld of op een detail van de voorstelling: ornament, rekwisiet, handgebaar.

  - Blijf ongeveer tien tot twintig minuten in de stroom van de meditatie, 's ochtends of 's avonds, zonder je te verliezen in de richting van gedachten, zintuiglijke afleidingen en emoties. Laat ze op natuurlijke wijze oplossen en terugkeren naar het beeld van Tara. De oneindige zegening van de godheid verdrijft de kracht van begoocheling (vervormde kijk op de werkelijkheid) en leidt tot de erkenning van de buddha-natuurintrinsiek aan de geest.

  - Draag ten slotte de verdienste van de oefening op aan het welzijn van alle wezens.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.