Dit restaurant is geïnspireerd op de Fantastische Chocoladefabriek

 Dit restaurant is geïnspireerd op de Fantastische Chocoladefabriek

Brandon Miller

  Een kinderrestaurant in Kew Gardens, Londen, heeft de esthetiek van de beroemde film 'Fantastic Chocolate Factory' met een botanisch wetenschapslaboratorium - want het is gevestigd in de Royal Botanic Gardens.

  De ruimte is ontworpen door Mizzi Studio en heeft grillige ontwerpen, een appelvormige stoel, reusachtige schimmelsculpturen en een magentakleurige boom. Met een kleurenpalet van felroze, paddenstoelbruin en bladgroen doet de locatie denken aan planten en voedsel uit de natuur.

  Het restaurant is verdeeld in vier kleurgecodeerde zones, die elk overeenkomen met een seizoen, een natuurlijk element of een gebied van wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door Kew Gardens. In de zones geven kleurgecodeerde bewegwijzering en displays gezinnen inzicht in planten, producten, landbouwtechnieken en maaltijdbereiding.

  "We ontwierpen een magische wereld van tuinen, bossen en wouden, waar de mens lijkt te zijn gereduceerd tot de grootte van kleine wezens die samenleven met de natuur, in wat kan worden omschreven als een ontmoeting tussen "The Fantastic Chocolate Factory" en het botanisch wetenschappelijk laboratorium," zegt Jonathan Mizzi, directeur van Mizzi.

  Het gebouw waarin dit fantastische restaurant is gevestigd was de verantwoordelijkheid van architectenbureau HOK, die het integreerde in de omgeving van Kew Gardens door zowel binnen als buiten gebruik te maken van zichtbaar hout. Dit duurzame materiaal slaagt erin een verbinding te creëren met de natuurlijke wereld buiten, een UNESCO Werelderfgoedlocatie.

  "Als verlengstuk van de tuinen herbergt het restaurant interactieve en educatieve faciliteiten die het onderzoek en werk van de Botanische Tuinen promoten. De houten structuur biedt een tactiele verbinding met een natuurlijk materiaal dat overvloedig aanwezig is in de omliggende tuinen, waardoor kinderen de verbinding op een eenvoudige en voor de hand liggende manier kunnen identificeren," vertelde Stuart Ward, HOK professional, aan Dezeen.

  Zie ook: Sherwin-Williams onthult haar kleur van het jaar voor 2021

  De keuze voor een transparante ruimte, met een volledig glazen gevel, werd gemaakt vanwege de nabijgelegen kassenprojecten. Met dit ontwerp hebben de klanten een panoramisch uitzicht op de aangrenzende kindertuin.

  Zie ook: De 11 beste websites om als een expert online meubels te kopen

  Zie ook

  • Restaurant combineert snoepkleuren met designobjecten
  • Deze winkel is geïnspireerd op een ruimteschip!

  "Het ontwerpteam leende het praktische en mooie van de kassen om natuurlijk licht in het restaurant te stimuleren en tegelijkertijd de visuele verbinding met de tuinen te maximaliseren", aldus Ward.

  Binnenshuis moedigen de omgevingen kinderen aan om zich bezig te houden met de natuurlijke wereld en meer te leren over waar hun voedsel vandaan komt, net zoals ze dat buiten zouden doen.

  In de open keuken en het pizzastation kunnen kinderen hun eigen ingrediënten kiezen, met als doel jongeren te leren over het bereidingsproces van voedsel. Ze kunnen zelfs door de rode periscopen rond de oven gluren en een verscheidenheid aan groenten binnenin zien.

  "Kew Family Kitchen is een plek waar het hele gezin kan leren over het ecosysteem - hoe de zon en planten werken en hoe voedsel wordt verbouwd. Elke zone, die wordt gekenmerkt door heldere kleuren en magische installaties, is bedoeld om kinderen te onderwijzen en te inspireren om de natuurlijke wereld, biologische producten en gezonde voedselbereiding te onderzoeken," aldus Mizzi.

  Het lentegedeelte wordt gekenmerkt door een groene grasvlakte met een veelkleurige wandafwerking die lijkt op aangestampte aarde. De zitgedeeltes worden omringd door reusachtige uitlopende planten en interactieve exposities die de groeicyclus van planten laten zien.

  In de herfstafdeling werkte Mizzi samen met kunstenaar Tom Hare, die grootschalige schimmelsculpturen maakte op handgeweven wilgen.

  Een andere is ontworpen om eruit te zien als een tuin, met een enorme boom, helder gebladerte en kleurrijk zitmeubilair geïnspireerd op levendige tinten rood fruit die de look compleet maken. En als afsluiter een sanitaire ruimte die kinderen helpt het belang van hygiëne te ontdekken, terwijl ze ook leren over de antibacteriële eigenschappen van planten zoals lavendel en rozemarijn.

  *Via Dezeen

  Futuristische en zelfvoorzienende huizen brengen hulde aan beeldhouwer in Italië
 • Architectuur Driehoekige hutten te midden van een mangoplantage
 • Tuin met architectuur "1000 bomen" bedekt twee bergen in China met groen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.