Ora-pro-nóbis: wat het is en de voordelen voor gezondheid en huis

 Ora-pro-nóbis: wat het is en de voordelen voor gezondheid en huis

Brandon Miller

  Wat is ora-pro-nóbis

  A Pereskia aculeata in de volksmond bekend als Oro-pompoen Deze winterharde vaste plant groeit goed in schaduwrijke en zonnige habitats en wordt veel gebruikt in levende hekken .

  De plant bevat bloemen en vruchten, die eetbare gele bessen zijn, en wordt gebruikt voor de productie van honing. De consumptie is zeer voedzaam en goed voor de immuniteit De soort biedt mineralen zoals mangaan, magnesium, ijzer, calcium, maar ook vitamine C en vezels.

  Omdat het erg voedzaam is, heeft het ook een bijnaam gekregen: paupervlees Rapporten suggereren dat toen vlees schaars was, arme mensen zich tot de plant wendden voor voedsel. Pereskia aculeata maakt deel uit van de Pancs - Maar omdat het geen deel uitmaakt van de productieketen, vind je het zelden op beurzen en markten.

  Als je meer wilt weten over de oorsprong van de soort, wat het gebruik is van Ora-pro-nóbis, de voordelen en hoe je het moet kweken, lees dan ons artikel:

  Oorsprong van de plant

  Laten we beginnen met de etymologie van het woord? Het geslacht Pereskia verwijst naar de Franse botanicus Nicolas-Claude Fabri de Peiresc, en de term aculeata (van het Latijnse ăcŭlĕus, 'naald' of 'doorn') betekent 'begiftigd met doornen'.

  De term "ora-pro-nóbis" heeft een populaire oorsprong: vroeger kerken in Minas Gerais Ze gebruikten de plant als natuurlijke bescherming in levende omheiningen, dankzij de doornen en de hoogte van de struiken, die tot 10 meter hoog kunnen worden. Ora-pro-nóbis" betekent "bid voor ons" en is onderdeel van de gebeden tot Onze Lieve Vrouw.

  Er wordt verondersteld dat sommige gelovigen de bladeren en vruchten plukten terwijl de priester zijn preken in het Latijn hield, een veelvoorkomende traditie in het verleden. Er zijn ook mensen die denken dat het refrein "Ora pro nobis" werd herhaald bij elke aanroeping tijdens het reciteren van een litanie in de achtertuin van een priester.

  In elk geval is de plant afkomstig van het Amerikaanse continent In Brazilië komt hij voor in de meerjarige bossen in de staten Maranhão, Ceará, Pernambuco, Alagoas, Sergipe, Bahia, Minas Gerais, Espírito Santo en Rio de Janeiro.

  Zie ook: 40 tips voor kleine slaapkamers

  Voordelen van aardpeer

  De plant is eetbaar en heeft verschillende voordelen voor de menselijke gezondheid - In de stad Sabará, in de grootstedelijke regio Belo Horizonte, wordt al meer dan 20 jaar een festival gehouden dat gewijd is aan de plant.

  Tegenwoordig heeft de voedingskracht zich echter over heel Brazilië verspreid en wordt ora-pro-nóbis zelfs thuis gekweekt.

  De bladeren zijn rijk aan vezels en eiwitten De samenstelling bevat essentiële aminozuren zoals lysine en tryptofaan, vezels, mineralen zoals fosfor, calcium en ijzer en vitamine C, A en B-complex, waardoor het erg populair is onder de volgers van een gevarieerd en duurzaam dieet.

  Zie ook

  • Therapeutische planten: ken de effecten en verbeter je gezondheid
  • Lotusbloem: ken de betekenis en gebruik de plant als decoratie
  • Leer meer over de verschillende soorten varens en hoe je ze kweekt

  Vanwege het hoge vezelgehalte helpt de consumptie van de plant bij het darmgezondheid Elke 100 g vers blad bevat 4,88 g vezels, terwijl de bloemversie 39 g vezels bevat in een portie van 100 g.

  Dit minimaliseert het risico op constipatie, poliepen, aambeien en zelfs tumoren. Vezels bevorderen ook verzadiging wat belangrijk is om overeten te voorkomen.

  Daarnaast heeft Panc bioactieve en fenolverbindingen Dit draagt bij aan de regeneratie van DNA en het voorkomen van kanker. De thee van de bladeren van de plant heeft ook een zuiverende functie en kan helpen bij ontstekingsprocessen zoals blaasontsteking en zweren.

  De baby's De groene bladeren, rijk aan vitamine B9 (foliumzuur), helpen bij het voorkomen van foetale misvormingen. Maar het is belangrijk dat zwangere vrouwen met hun arts praten voordat ze het consumeren om te begrijpen hoe ze het kunnen aanpassen aan hun persoonlijke routine.

  Door te vertrouwen op vitamine C in zijn samenstelling, versterkt de plant ook het immuunsysteem, waardoor opportunistische ziekten worden voorkomen. Samen met vitamine A, ook aanwezig in de soort, is de stof voorkomt vroegtijdige veroudering en bevordert de gezondheid van de ogen.

  Tot slot bevat ora-pro-nóbis ook calcium en magnesium, belangrijk voor de gezondheid van hart en bloedvaten, botten en gewrichten, darmen en hersenen.

  Hoe je thuis pompoenzaden kweekt

  Om te beginnen is de zaailing niet te vinden in conventionele centra, maar eerder in kwekerijen of op biologische beurzen. Om hem thuis te kweken, moet je begrijpen dat het een klimmende soort is. Kies daarom voor grote vazen en ondersteun het met staken in de grond met verrijkte grond met organisch materiaal.

  Eenmaal geworteld kan hij worden getransplanteerd naar een permanente plek. Wanneer hij wordt vermeerderd door stekken, verloopt de ontwikkeling de eerste maanden traag, maar zodra de wortels zijn gevormd, groeit hij zeer snel.

  Het is een plant die zon omdat het deel uitmaakt van de families van cactussen Als je in een flat woont, plaats deze dan dicht bij windows Buiten kan het het beste in de lente geplant worden, vanwege de regen, maar voor de irrigatie Overdrijf het niet: gebruik alleen de hoeveelheid die nodig is om de grond vochtig te houden.

  Over het algemeen vindt de eerste oogst van de Oro-Propolis bladeren 120 dagen na het planten plaats, daarna, culinaire creativiteit wordt losgelaten Het is ook belangrijk om de plant om de twee maanden te snoeien zodat hij niet overwoekert, maar wees voorzichtig: draag handschoenen bij het onderhoud, want de plant is stekelig.

  Vanaf wanneer kan het voor medicinale doeleinden worden gebruikt?

  Na 120 dagen planten kan de tuinier de bladeren en vruchten al oogsten om te koken. De plant kan worden gegeten natuurlijk in salades gemengd met andere groenten, of gekookt Het kan ook worden gebruikt voor varkensribbetjes, rustieke kip en ander vlees.

  Daarnaast kan Oro-pompoen worden geconsumeerd als bloem Doe de gedroogde bladeren gewoon in de oven en rooster ze op een laag vuur tot ze uitdrogen (ongeveer een uur). Maal ze dan fijn: het meel gaat goed in recepten voor brood en cake. De plant kan ook worden gebruikt in sauzen en vinaigrettes .

  Zie ook: 20 super creatieve badkamer wandinspiraties

  Verzorging tijdens het kweken

  De grootste zorg tijdens het kweken heeft betrekking op de keuze van een tijdelijk vaartuig en planten met stokken, omdat het stevig aan de grond moet worden bevestigd. Daarnaast is het nodig om te zorgen voor voldoende zonlicht en houd de grond altijd vochtig voor een gezonde groei.

  Het is de moeite waard om het van tijd tot tijd te snoeien om overwoekering te voorkomen. Vergeet niet om draag je handschoenen Net als een cactus heeft de plant veel doornen en kan hij de persoon die hem hanteert pijn doen.

  De pompoenplant water geven

  De frequentie van water geven hangt af van waar de plant staat - als de plant meer zon of luchtstroom krijgt, droogt hij sneller uit, maar het is de moeite waard om te controleren of de grond nog vochtig is. Als het droog is, kun je opnieuw water geven. Over het algemeen wordt aanbevolen om twee tot drie keer per week water geven altijd aandacht voor doorweek het substraat niet .

  Weet je hoe je je planten schoonmaakt?
 • Tuinen en groenten De 13 beste kruiden voor je binnenmoestuin
 • Privétuinen en tuinieren: 16 manieren om te decoreren met bloemen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.