Met deze manier van organiseren raak je rommel kwijt

 Met deze manier van organiseren raak je rommel kwijt

Brandon Miller

  Je huis opgeruimd houden is al een uitdaging, maar het is nog moeilijker om de moed te vinden om de rommel op te ruimen die verschillende kamers heeft overgenomen. Door rommel raken de hersenen verzadigd en kan het lichaam niet de energie of wilskracht opbrengen om alles op de juiste plaats te zetten. Dit wordt een vicieuze cirkel: de ruimte wordt onoverzichtelijker, de geest overbelast en het is elke dag weerMoeilijker om met de rommel om te gaan.

  Zie ook: Twee huizen, op hetzelfde perceel, voor twee broers

  Maar we hebben goed nieuws: de volgende keer dat je dit overkomt, kun je deze eenvoudige oefening van de website Apartment Therapy proberen, genaamd "de wasmandmethode":

  Stap 1

  De eerste stap is om een (of zoveel als je denkt nodig te hebben) lege wasmand te halen. Als je er thuis geen hebt, ga dan naar goedkope 1-real winkels of gebruik een paar emmers of zelfs schone bakken. Het moet gewoon iets zijn dat groot genoeg is om het gewicht van de rommel te dragen, zowel letterlijk als figuurlijk.

  Stap 2

  Loop vervolgens door je huis met de mand in de hand en stop alles wat niet op zijn plaats is erin. Maak je geen zorgen over het schoon en netjes houden van de spullen in de mand, stapel ze er gewoon in - kleren, boeken, speelgoed, gereedschap. Alles wat ruimte inneemt dat niet van jou is. Kijk nu rond. Je huis ziet er meteen schoner uit en de stress is verdwenen.

  Stap 3

  Als je geniet van dat snelle gevoel van een schoon huis, neem dan de tijd om al je spullen op de juiste plek te zetten. En als je daar geen zin in hebt? Geen zorgen. Laat de mand ergens staan en sorteer alles later gewoon. Te midden van een rustige en visueel opgeruimde omgeving kun je je batterijen weer opladen en vind je weer motivatie om je te ontdoen van derotzooi.

  Zie ook: Hoe u uw bank op de juiste manier schoonmaakt 5 houdingen die je huis rommelig maken
 • Milieu-Organisatiekalender: 38 tips om je huis op te ruimen in 7 dagen
 • Omgevingen 12 omgevingen die zo georganiseerd zijn dat je nu al zin krijgt om op te ruimen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.