Moederdag: internetgebruiker leert hoe je tortei maakt, een typisch Italiaanse pasta

 Moederdag: internetgebruiker leert hoe je tortei maakt, een typisch Italiaanse pasta

Brandon Miller

  De dochter van een Italiaanse, Rita de Cássia Piccini, uit Mato Grosso, heeft een recept dat kenmerkend is voor haar moeder, een rondeli, wat in Italië een tortei wordt genoemd. Maar omdat Rita's moeder in Paraná woont, ontmoeten ze elkaar alleen aan het eind van het jaar, wanneer Maria Izabel, Rita's moeder, het recept bereidt, dat de favoriet is van al haar kinderen.Het is gewoon zo dat mama dit recept in de loop van het jaar maar een paar keer maakt, dus als ze het eten klaarmaakt om in te vriezen en te bewaren voor de dag dat we bij elkaar komen, plaagt mijn zus mama en zegt dat ze, juist omdat we bij haar op bezoek gaan, trek zal hebben in tortei", zegt Rita de Cássia. Bekijk hieronder het recept en hoe je het klaarmaakt.

  TORTEI DA MARIAZINHA:

  Ingrediënten voor het deeg:

  1 kg tarwebloem

  9 eieren

  1 snufje zout

  1 theelepel olie

  Zie ook: Hoe aardbeien binnenshuis kweken

  Hoe bereid je het deeg?

  Meng alle ingrediënten samen in een kom. Als het deeg stijf wordt, voeg dan een paar lepels water toe. Rol het deeg uit tot het heel dun is, 30 cm lang en 20 cm breed. Maak verschillende stukken deeg van deze grootte en zet apart.

  Ingrediënten voor de vulling:

  (Dit moet worden gedaan voordat het deeg wordt gekneed om het af te koelen)

  1 cambotcham pompoen gebakken in 2 eetlepels olie

  3 gehakte hardgekookte eieren

  100 g geraspte Parmezaanse kaas

  1 theelepel nootmuskaat

  1 takje groene geur, fijngehakt

  1/2 theelepel zout

  1 takje rozemarijn, fijngehakt

  100 g geraspte kaas om te bestrooien

  Hoe bereid je de vulling?

  Pureer de pompoen en voeg alle ingrediënten toe en meng goed. Leg de stroken deeg op een tafel en maak de tortei door twee lepels van de vulling te doen en de gebakjes dicht te maken. Elke strook maakt drie gebakjes. Verhit een grote pan met water, 1/2 theelepel zout en twee eetlepels olie. Als het kookt, dompel dan één gebakje per keer onder en laat het vijf minuten koken. Als het eruit is, leg het dan op een schaal. Wissel deLaagjes deeg en saus, dat kan kip of sugo zijn, strooi veel geraspte kaas over het gerecht. Plaats in de oven om te gratineren. Serveer met tomatensalade en verse basilicum.

  Zie ook: Keuken met uitzicht op de natuur krijgt blauwe kasten en dakraam

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.