Leer hoe je de Osho-meettechniek kunt beoefenen

 Leer hoe je de Osho-meettechniek kunt beoefenen

Brandon Miller

  "De Indiase spirituele meester Osho (1931-1990) zei altijd dat hij, om de goddelijkheid die in ieder van ons huist te doen ontwaken, een reeks actieve meditaties creëerde, praktijken die beginnen met lichaamsbewegingen, dans, ademhaling en het uitzenden van geluiden - manieren van energetische en emotionele bevrijding - om vervolgens de meditatieve staat zelf te bereiken,Hij bedacht deze technieken in de jaren 1960 op basis van de vooronderstelling dat als wij westerlingen alleen maar zouden zitten en mediteren, we een chaotisch mentaal verkeer zouden aantreffen", zegt Dayita Ma Gyan, bio-energetisch therapeut en facilitator van de Meditatieschool in São Paulo, waar ze tien actieve technieken onderwijst in een cursus van drie uur.Kundalini-meditatie is er daar één van (voor meer details zie kader). De term in het Sanskriet verwijst naar vitale energie, ook begrepen als seksuele energie, gekoppeld aan het libido in zijn maximale expressie van creativiteit en verbinding met het leven. Deze modaliteit is gebaseerd op schudden, vergezeld van een losse ademhaling en het loslaten van klanken, gevolgd door een autoritaire dans tot het culmineert in stilte.De opstijgende energie wekt de chakra's en stimuleert de revitalisering van het wezen als geheel, evenals het in evenwicht brengen van de seksualiteit. "Het is een krachtig hulpmiddel om stress te verlichten, emoties wakker te schudden en intense ontspanning te produceren", garandeert de begeleider, die voorstelt het te beoefenen in de schemering, een gunstig moment van herinnering. Dynamische meditatie is een andere creatie van Osho,De fases bestaan uit een versnelde ademhaling en cathartische expressie, die schreeuwen, slaan op kussens, losbandigheid, vloeken en lachen toestaat, gevolgd door het zingen van de mantra "hoo, hoo, hoo", geassocieerd met de kracht van de interne krijger, en een pauze om zichzelf te voeden in stilte met opgeheven armen.Liedjes die speciaal gecomponeerd zijn voor elke modaliteit begeleiden de mediteerder door de verschillende stadia. De respectievelijke cd's worden verkocht in boekhandels en meditatiecentra.

  Volgens Dayita hebben alle actieve lijnen de kracht om de beoefenaar te bevrijden van de emotionele rommel - trauma's, onderdrukte verlangens, frustraties, etc. - die opgeslagen ligt in het onbewuste: "Voor Osho wordt ieder mens geboren in diepe verbinding met zijn spontane, liefdevolle en prachtige essentie. Sociaal-culturele conditionering verwijdert ons echter van deze oorspronkelijke formattering".De redding van plezier is een fundamenteel punt. Daarom verdedigde Osho dat de gekozen methode diegene moet zijn die de beoefenaar het meest pleziert. Anders wordt het, in plaats van hem te bevrijden, een opoffering, een gevangenis. Edilson Cazeloto, een universiteitsprofessor uit São Paulo, doorliep de tien mogelijkheden die de cursus bood en merkte aan het einde van de reis een uitbreiding van het gevoel op. "Actieve meditatieAls we deze emoties beleven tijdens de onderdompeling, worden ze een actiever onderdeel van ons leven", stelt hij. Roberto Silveira, een consultant uit São Paulo, was in staat om zich gemakkelijker te concentreren en op een diepgaande manier contact te maken met zijn innerlijke zelf: "Ik leid een stressvol en gejaagd leven. Mijn geest staat niet stil. Met de praktijk,Ik voel me meer sereen, omdat ik voel dat de opgehoopte interne energie wegvloeit", legt ze uit. De beoefenaar moet zich ervan bewust zijn dat de intensiteit van het voorstel problemen naar boven kan brengen die al enige tijd sluimeren, zowel van emotionele als van fysieke aard.

  Basis Osho meditatie procedures

  Zie ook: Keukenvloeren: bekijk de voordelen en toepassingen van de belangrijkste types

  De kundalini-meditatie bestaat uit vier fasen van elk 15 minuten. Reserveer een ruimte voor dagelijkse beoefening, in een groep of alleen thuis, om de energie van de plek te stimuleren.

  Eerste fase

  Sta rechtop, ogen gesloten, benen uit elkaar, knieën ontgrendeld en kaak ontspannen, begin jezelf zachtjes te schudden, alsof er een trilling vanuit je voeten omhoog komt. Laat deze sensatie zich uitbreiden en laat dan je armen, benen, bekken en nek los terwijl je ademhaling vanzelf gaat. Je kunt ook spontane zuchten en geluiden laten horen. In deze fase helpt vibrerende en ritmische muziek het lichaam omhuiveren.

  Tweede fase

  De vibratie transformeert in een bevrijde dans die het moment viert. Laat je lichaam zich uiten en ga op in de bewegingen zonder na te denken. Word de dans. De feestelijke muziek brengt de beoefenaar in contact met zijn of haar innerlijke vreugde.

  Derde fase

  Ga comfortabel zitten in een meditatieve houding - je mag achterover leunen op een kussen of in een stoel zitten. het doel is om je stilte te vinden en jezelf te observeren zonder oordelen. erken de gedachten die binnenkomen en laat ze gaan, zonder je eraan te hechten of je ermee te identificeren. de zachtheid van de muziek leidt tot introspectie en brengt je dichter bij het onbewuste.

  Vierde fase

  Liggend, de armen ontspannen aan de zijkant van het lichaam, blijft de mediteerder met gesloten ogen stil liggen. het doel hier is om zichzelf toe te staan diep te ontspannen. op dit moment is er geen muziek, alleen stilte. aan het einde zullen er drie belletjes rinkelen, zodat de persoon door middel van zachte bewegingen langzaam weer in contact komt met het lichaam en de ruimte.

  Zie ook: Een kantoor aan huis in een kofferbak van een vrachtwagen midden in de tuin

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.