Thuis fitnessen: hoe richt je een fitnessruimte in?

 Thuis fitnessen: hoe richt je een fitnessruimte in?

Brandon Miller

  Een van de gebruikelijke verlanglijstjes die we meestal maken voor het begin van een nieuw jaar is de beoefening van lichaamsbeweging Naast gewichtsbeheersing is lichaamsbeweging essentieel voor een gezonder leven. Het draagt bij aan de verlaging van de bloeddruk, vermindert de kans op hart- en vaatproblemen, regelt de glykemische waarden en helpt slapeloosheid tegen te gaan, naast vele andere zaken.

  Er zijn echter mensen die, omdat ze niet veel vrije tijd hebben om naar een sportschool in de buurt van hun huis of werk te gaan, het plan uiteindelijk laten varen. Dit scenario kan veranderen met de uitwerking van een ruimte om thuis te sporten.

  "Ongeacht het type training kunnen bewoners een deel van hun huis inrichten als 'eigen sportschool'", benadrukt de architect. Isabella Nalon aan het hoofd van het kantoor dat zijn naam draagt.

  Met een paar vierkante meter en apparatuur die geschikt is voor de praktijk gedefinieerd, is het de bedoeling dat de persoon zijn eigen omgeving heeft die het mogelijk maakt om los te komen van verplichtingen en zo veel activiteiten thuis en op het werk om lichaam en geest te betrekken bij lichaamsbeweging.

  Volgens Isabella zijn plaatsen als balkons en achtertuinen over het algemeen bevoorrecht met overvloedige ventilatie en natuurlijk licht Maar in het geval dat dit niet het geval is, hebben we het nooit als een beperkend scenario gezien", benadrukt hij: "Sterker nog, na deze lange periode van afzondering is het idee om thuis te trainen natuurlijk geworden", voegt hij eraan toe.

  Eerste stappen voor het opzetten van de academie

  Om de omgeving te bepalen, raadt Isabella aan om rekening te houden met de doelen die je wilt bereiken en het soort oefeningen dat je wilt doen. Dit maakt het gemakkelijker om de ruimte, de apparatuur en de accessoires te bepalen.

  En wie denkt dat een fitnessruimte thuis synoniem is aan een 'groot huis' heeft het mis. Voor de architect kan een kleinere woning ook een minigymzaal hebben: het geheim is het gebruik van multifunctionele apparaten en kleinere voorwerpen zoals elastiekjes en halters.

  "Als de ruimte beperkt is, gebruik dan eenvoudige oefeningen en ik raad bewoners ook aan om bestaand meubilair te gebruiken als ondersteuning en zelfs de muren om de isometrie te doen", voegt Isabella toe.

  Zie ook

  • 6 sportscholen die online training aanbieden om thuis te doen
  • Hoe je thuis een fitnessruimte kunt hebben en deze kunt "verstoppen" in de decoratie

  Uitrusting

  Voor elk type lichamelijke activiteit is een ander type uitrusting nodig. Voor hardlopen of wandelen is de riem is uitstekend en fundamenteel - maar het vereist een ruimte om het vast te houden, en hetzelfde geldt voor degenen die liever op een hometrainer trappen.

  Een functioneel circuit Het is essentieel om verschillende soorten elastische banden, touwen en step-aerobics aan te schaffen. Vaste stang, schuine bank, halters, sluitringen en scheenbeschermers Het is essentieel dat elke activiteit op een aangename en comfortabele manier wordt uitgevoerd", adviseert de architect.

  Sportschooldecoratie thuis

  In de regel moet de gekozen omgeving een gunstig klimaat bieden door middel van verlichting en goed ventilatie - die, als het niet natuurlijk is, een ventilator of airconditioningsysteem moet bevatten.

  Zie ook: Verras jezelf met de voor en na van 20 gevels

  Investeren in een timmerwerk ter beschikking van kasten, planken en muurnissen is effectief voor het organiseren van trainingsapparatuur, handdoeken en voedingssupplementen, zodat alles klaar is om te trainen.

  Zie ook: Geluksbamboe: hoe zorg je voor de plant die het hele jaar door voorspoed belooft

  Wat kleuren betreft, zijn de combinatie van lichte en levendige tinten is interessant, omdat het beweging en fysieke activiteit stimuleert.

  Al in vloer, Antislipcoatings voegen veiligheid toe en, denkend aan de akoestische isolatie Het toevoegen van een isolerend materiaal zoals rubber of zelfs een tapijt Ze werken samen wanneer het niet de bedoeling is dat de geluiden en trillingen van de apparatuur lekken naar andere kamers of de buren. "Dit zijn zeer specifieke situaties die we bij elk project evalueren", bepaalt Isabella.

  Andere tips

  Nog steeds volgens Isabella is een andere goede tip om in de omgeving een stoel of kruk zonder rugleuning om bepaalde oefeningen uit te voeren - een oplossing die de bewegingen van sommige apparaten kan vervangen en bijdraagt aan de economie van de bewoner. spiegel gaat heel goed, waardoor de bewoner zichzelf kan "zien" om bewegingen en houdingen te corrigeren.

  Audiovisuals mogen ook niet worden vergeten: de geluidsinstallatie is een stimulans om je favoriete of aanbevolen afspeellijst af te spelen. Daarnaast is een Slimme TV en internetverbinding zijn essentieel voor online lessen.

  13 inspiraties voor mintgroene keukens
 • Environments 71 keukens met eiland om de ruimte te optimaliseren en je dag praktisch te maken
 • Omgevingen Compacte servicezone: hoe de ruimte te optimaliseren
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.